Waarom het geweldig is om jong moeder te zijn

Mama door Elsemieke
Heb je vroeg in je twenties al gezorgd voor een vrolijk springende miniversie van jezelf? Of was je leven zelfs nóg eerder verrijkt met een lekkere dreumes? Lucky you! Jong mommy worden heeft namelijk een heleboel voordelen. 
 
Eerlijk is eerlijk: er bestaan een heleboel (onterechte) vooroordelen over meiden die jong moeder zijn geworden. Je levert je onbezorgde party life in voor die kneuterige huiselijkheid op de bank. Dat je drang naar een kindje zo groot is wordt vaak voor het gemak van tafel geschoven. Waarom zou je je daar eigenlijk in hemelsnaam wat van aantrekken? Dit is waarom het geweldig is om jong moeder te zijn!

 
1. Wanneer al je vriendinnen middenin de poepluiers zitten heb jij alle tijd om leuke dingen te doen. Laat maar komen die tweede jeugd! Je kid gaat inmiddels al jaren naar school dus je hebt je handen vrij om meer tijd voor jezelf te nemen.

2. Als je op een jonge leeftijd een mini you krijgt heb je het voordeel dat je heel snel je figuur weer terug hebt. Jouw lijf kan een zwangerschap en bevalling prima aan, een paar maanden gezond leven en sporten en je hebt je oude fit body weer terug. Heerlijk!
 

Bron
 
4. Als je dochter de pubertijd heeft bereikt en een rebelse tiener is dan zal je bepaalde keuzes van haar waarschijnlijk beter begrijpen. Je bent dan immers zelf ook nog niet zo oud en kan je beter inleven in haar situatie. Foute vriendjes, wilde stapavonden en een gekneusde creditcard, you've been there.
 
5. Wanneer je kids de leeftijd krijgen om zelf te gaan stappen tot de zon opkomt ga je gewoon gezellig met ze mee. Met een drankje erbij kan je zo nu en dan heerlijk ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ja, je gaat ook mee als ze dat eigenlijk helemaal niet zien zitten. Juist dan. Met een goed gevulde portemonnee natuurlijk. 
6. Nachten waarin je niet of nauwelijks slaapt breken je niet zo erg op. Een paar extra cappuccino's en een powernap en je kan de hele wereld aan. Wanneer je pas op latere leeftijd aan kinderen begint heb je waarschijnlijk een stuk meer last van de gebroken nachten waarin je kindje weigert te slapen.

7. Wanneer je wat ouder bent zijn je kids niet meer piepjong, waardoor je dus de tijd hebt om lekker veel te reizen. Zij hebben de tijd van hun leven op de universiteit en jij geniet ervan om eindelijk die reizen te maken die je altijd al wilde. Hallo urenlange shopsessies bij spontane stedentripjes!

Waarom is het voor jou geweldig om jong moeder te zijn?