Stoeien tussen de lakens: calorie burner of niet?

Sport & gezondheid door Elsemieke

Met een urenlange liefdesmarathon tussen de lakens verbrand je voor je gevoel net zoveel calorieën als met een uurtje zweten in de gym. Als jij en je lover dat nog veel vaker doen kan je je abonnement bij de gym wel opzeggen, toch?! 
 
Misschien moet je toch niet direct je wekelijkse sportuurtje aan de wilgen hangen. Het is natuurlijk waar dat je body tijdens de seks ook hard moet werken, maar of een spannend seksleven daadwerkelijk een vervanger is voor de gym? Onderzoekers aan de Curtin Universiteit van Australië zochten het uit. 
 
 
Aan de gewichten
Met de studie werd bekeken of een heet seksleven net zo effectief is als dertig minuten sporten per dag. Als je gek bent op een potje hot and steamy met je lover of als je zelf graag die leidingen doorsmeert, hebben we goed nieuws voor je. Een fijn seksleven geeft je de benefits die een flinke sportsessie je ook oplevert, met name op het mentale vlak. Het werkt namelijk net zo ontspannend. Wow

De kleren van het lijf

Met een spannende horizontale tango bereik je ongeveer 75 procent van wat je ook tijdens een gemiddelde workout doet. Het verhoogt op dezelfde manier je hartslag en ademhaling als een rondje rennen in het park. Ook neemt de drukte en spanning in je hoofd tijdens sexy time vergelijkbaar af als tijdens een sportsessie. Het ligt dus helemaal bij jezelf of je die stress in de sportschool ervan af traint of dat je liever je lover de kleren van het lijf scheurt. 

Aan wat geef jij de voorkeur: knallen in de gym of een stoeipartij tussen de lakens?