Liefde / Intiem
Intiem

Zoveel procent laat hun telefoon zelfs niet los tijdens de seks


Tegenwoordig worden we allemaal onrustig als onze telefoon niet binnen handbereik is. Als het ding leeg is raken we helemáál in paniek. Het blijkt dat we onze telefoon tijdens een potje sexy time zelfs niet met rust kunnen laten.
 
Het is zó verleidelijk om even op je telefoon te gluren terwijl je eigenlijk keihard moet doorwerken om die ene deadline nog te kunnen halen. Ook tijdens de oersaaie verjaardag van je oma betrap je jezelf erop dat je wel héél vaak op je geliefde smartphone gluurt. Heeft je scharrel je nou al een keertje een bericht gestuurd of heeft hij jouw appje nog steeds niet gelezen? Maar dat er ook mensen zijn die hun toestel tijdens een potje rampetampen niet uit het oog verliezen slaat echt álles. 
 

Statusupdate 
Voor een nieuwe studie van de universiteit van Virginia werden 221 Amerikaanse studenten ondervraagd over hun smartphonegebruik. Uit het onderzoek kwam naar voren dat één op de tien hun telefoon wel héél moeilijk los kan laten, zij checken het ding namelijk zelfs tijdens een potje sexy time. Bizar! Terwijl ze zich eigenlijk zou moeten focussen op het bespelen van het lichaam van hun lover gaat die aandacht dus net zo makkelijk naar een nieuwe statusupdate op Facebook. 
 
Rusteloos
De ondervraagde studenten moesten een week lang de notificaties op hun toestel aanzetten en deze vervolgens altijd vlakbij neerleggen. Een andere groep studenten moesten de meldingen juist uitzetten en hun telefoon uit het zicht leggen. Het bleek dat de deelnemers die hun meldingen aan hadden staan minder goed opletten wanneer ze op hun werk waren. Ook voelden ze zich rusteloos en waren ze sneller verveeld op momenten dat ze zich moesten focussen. Misschien dat dat gebrek aan concentratie ook voor die afleiding tussen de lakens zorgt...

Heb jij weleens je telefoon gecheckt tijdens een potje seks?