Beauty / Lichaam
Lichaam

Last van hangende oogleden? Een ooglidcorrectie it is!


Tegenwoordig kijkt niemand er meer zo gek van op als je wat aan jezelf hebt laten doen. Als je oogleden bijvoorbeeld zo hangen dat niemand je perfecte eyeliner meer ziet, is een correctie het overwegen toch wel waard. 
 
Helaas bestaat er nog geen bron van eeuwige jeugd en zou het heel goed kunnen dat vroeg of laat onze perfecte winged eyeliner niet te zien is of dat je prachtige oogschaduw onder je oogleden verdwijnt. Wat zou jij dan doen? Wij vroegen al eens eerder hoe jullie tegen een ooglidcorrectie aankeken. Het grootste gedeelte van jullie zou een ooglidcorrectie wel overwegen. Maar het daadwerkelijk doen, blijft natuurlijk een dingetje…
 
 
De doorslag 
“Ben je soms moe?”, “Vanavond wel op tijd naar bed gaan, hè!” Renate (42) was de goedbedoelde opmerkingen van haar partner zat. Alles in haar schreeuwde: “Ik ben helemaal niet moe.” Maar haar oogleden vertelden een ander verhaal. Wanneer ze terugdenkt aan de vakantiefoto’s die ze eerder had bekeken, kan ze alleen maar denken aan haar oogleden die het afgelopen jaar zijn gaan hangen. Renate besloot een consult bij een plastisch chirurg aan te vragen. 
 
“Na veel uitzoekerij heb ik een plastisch chirurg gevonden die aan mijn eisen voldoet. Het is toch mijn aangezicht.” Renate vindt het belangrijk dat de arts is opgeleid tot plastisch chirurg en dat hij ervaren is in het doen van ooglidcorrecties. Wij kunnen ons wel vinden in de eisen van Renate. Het gaat toch om je gezicht en alleen door de beste wil je je laten behandelen. Voor sommigen is alleen een afspraak maken met een chirurg voor een consult al een grote stap. Maar zo’n consult is natuurlijk hartstikke vrijblijvend en je wordt goed geadviseerd. Bovendien ondergaan 35.000 mensen jaarlijks in Nederland een ooglidcorrectie. Je bent dus echt niet de enige! 
 
De behandeling 
Tijdens het consult wordt aan Renate uitgelegd dat er bij haar sprake is van huidoverschot boven de oogleden. Niet alleen leveren deze hangende oogleden een vermoeide blik op, maar het kan ook een reden zijn waarom je aan het eind van de dag een vermoeid gevoel hebt. Wat ook niet bevorderend is voor het behouden van je jeugdigheid, is dat het ook sneller horizontale voorhoofdrimpels kan veroorzaken. Je voorhoofd en wenkbrauwen proberen namelijk het hangen van je oogleden te compenseren. 
 
Na het consult gaat Renate naar huis om erover na te denken. “De volgende dag heb ik de kliniek gebeld: ik wil een ooglidcorrectie plannen!” Zo gezegd zo gedaan en twee maanden later is het zover. “Ik ben niet snel zenuwachtig, maar de nacht voor de ingreep lig ik toch wakker”, vertelt Renate. Maar de ingreep viel haar erg mee. “Het was voorbij voor ik het wist. Het was gezellig met de dokter en zijn assistente. Ze vertelden de hele tijd wat ik kon verwachten.” 
 

Resultaat 
Na een herstelperiode gaat Renate na een paar maanden voor de eindcontrole naar de kliniek. “Wat een fantastisch resultaat! Er zijn geen littekens zichtbaar en ik heb mijn fitte en frisse oogopslag weer terug!” 
 
Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van VandenBroecke Kliniek als je benieuwd bent naar de mogelijkheden van zo’n behandeling. Dan zie je ook meteen dat er verschillende soorten ooglidcorrecties zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je ook je onderooglid kunt laten corrigeren?

Zou jij een ooglidcorrectie ondergaan?