Dit zijn de grootste irritaties op een verjaardag

Lifestyle door Elsemieke
De eeuwige stress voor het perfecte cadeau, het driezoenen-dilemma of wat dacht je van die irritante glurende ome Joop? Die jaarlijks terugkerende birthday parties zijn vaak niet echt de momenten waar we smachtend naar uitkijken. 

Heb je je eindelijk met een ijverig in elkaar geknutseld cadeau naar de verjaardag van je oma weten te slepen, dan weet je eigenlijk al dat je dezelfde situaties gaat meemaken zoals alle voorgaande jaren. Ome Joop drinkt waarschijnlijk een borrel te veel en je kleine nichtjes en neefjes verbouwen de kamer compleet waardoor je uiteindelijk moet zigzaggen tussen de Legoblokjes. Dit zijn de grootste irritaties op een verjaardag!


 
Droge kaas
Heb je net besloten dat je nu toch écht een fitgirl gaat worden, komt tante Gerda met een grote schaal bitterballen aanzetten! Als je geluk hebt tenminste, want de meeste jarige mensen in Nederland komen niet verder dan een stukje droge kaas, een stukje komkommer en een plakje boterhammenworst. En absoluut niet dat je wegkomt met een simpel ‘ik heb niet zo’n trek’.
 
Keuzestress
“Wil je appeltaart, kersentaart of worteltaart? Mét slagroom natuurlijk! Of wacht, ik heb ook chocoladesoesjes!” De jarige vertelt je met trots dat ze úren in de keuken heeft gestaan om al deze fantastische baksels op tafel te kunnen toveren. Tja, zie dan maar eens een keuze te maken zonder oma Betsy teleur te stellen. “Euh… wat was de eerste optie alweer?”
 
Verre familieleden
Er zijn van die birthday parties waar je elk jaar weer met buikpijn tegenop ziet. Hoe kan het toch dat het jaar zo snel voorbij is gevlogen dat je alweer op de stoep van oudtante Joke en haar man Henk staat. Je ziet ze maar één keer per jaar, maar op elke verjaardag stellen ze weer dezelfde vragen. “Ben je nou eindelijk al eens afgestudeerd?” of “Ben je nog steeds niet aan de man?” Om over de ellendelange verhalen van hun kinderen nog maar te zwijgen. 


 
Drie zoenen
Zit je dan éindelijk op een keiharde tuinstoel met je zelfgebakken taartje mét slagroom en een glas cola voor je uit te staren, belt er weer een schare nieuwe mensen aan. ‘Shit, waar laat ik mijn bordje taart en erger nog, geef ik die vage kennis drie zoenen of een hand?’ Helemaal een akward situation wanneer de persoon in kwestie precies het tegenovergestelde besluit. 
 
De onbekende
Chronische pechvogel als je bent kies je op de een of andere manier altijd de verkeerde plek uit in het kringetje, precies naast buurvrouw Beppie die maar niet ophoudt met haar verhalen over haar nieuwe parkietje. Het interesseert je geen barst, maar de overige aanwezigen bieden al geen beter alternatief. Na een uurtje knik je niet eens meer beleeft, maar staar je ongegeneerd uit het raam. Is je parkeerkaartje niet al eens afgelopen?

Wat vind jij het meest irritant aan verjaardagen?