Deze typen leraren heb jij sowieso ook gehad

Lifestyle door Elsemieke
Al die saaie vakken herinneren we ons maar half, maar het zijn juist de leraren waar we het over hebben als we terugblikken op onze middelbare schooltijd. Zo had je de koffiejunkie, de laatkomer en herinner je je de hottie ook nog?

De hele dag een beetje roddelen met je vriendinnen, liters cola achteroverslaan en af en toe eens wat huiswerk maken: dear god, wat missen we die zorgeloze tienertijd toch. Alhoewel… we zaten vijf dagen per week verplicht opgesloten tussen het raarste volk dat er bestaat: leraren! Tja, de volgende types missen we absoluut niet meer. 
 

De prater
Aantekeningen maken was absoluut onmogelijk bij deze docent, want hij ratelde zo lang door dat je kramp in je hand zou krijgen als je meeschreef. Er was absoluut geen speld tussen te krijgen.
 
De spuger
Ieuwww! Praten met cosumptie leek de lijfspreuk van dit type. Bij elke zin die hij of zij uitsprak kwam er een hoeveelheid kwijl mee. 

De koffiejunkie
Hij kon geen les beginnen zonder zijn vertrouwde bakkie pleur en het liefst haalde hij tijdens een blokuur nog minimaal twee kopjes bij. Absoluut niet dat je hem een vraag stelde, want dan moest je dealen met die koffiewalm uit zijn mond. Goor!

De ‘dit hoef je niet te leren hoor’ docent. 
Maar dat vertelde hij natuurlijk pas nádat hij je eerst twee uur over een onderwerp had doorgezaagd. Hoe frustrerend!

De jonkie
Vers van de lerarenopleiding vertelde hij alles over zichzelf wat je maar wilde horen. Je kreeg zijn levensverhaal er gratis bij. Alleen een beetje jammer dat niemand dat wat kon schelen.


Het chagrijn
Kauwgum krabben, strafregels schrijven of het schoolplein vegen: niks was hem te gek. Hij had nul geduld en je kreeg bij het minste of geringste een uitbrander for absolutely no reason.
 
De laatkomer
Vol van excuses racete hij elke keer minstens twintig minuten te laat het lokaal in. Je deed al niet eens meer moeite om op tijd bij zijn les te zijn, want dit type stond standaard in de file of hij was later omdat hij zijn goudvis moest begraven. 

De powerpoint freak
Van elk klein brokje info maakte hij een fantastische nieuwe slideshow, mét afgezaagde effecten. Zucht, waarom?!

De zweter
Als deze docent de klas binnenliep kwam daar zo'n penetrante geur vanaf dat je spontaan de behoefte voelde om de kerel onder te dompelen in een wolk van deoderant. Gátverdamme!

De krabbelaar
Dit was het type met een slechter handschrift dan de meeste artsen. Hoe moest je in hemelsnaam die toets halen als je zijn gekrabbel nauwelijks kon ontcijferen?!


De knapperd
Ja, geef maar toe! Jij hebt minimaal één crush gehad op een van je leraren op de middelbare school. Zo erg zelfs dat je spontaan al je boeken uit je handen liet vallen als hij opeens naast je stond.
 
De viezerik
Het was vaak een oude vent die van zijn eigen vrouw te weinig aandacht kreeg en dat liet hij merken ook. Altijd stond hij né iets te dicht op je en probeerde tot je afschuw steeds een blik in je decolleté te werpen.

De oude garde
Deze docent weigerde steevat het digitale tijdperk te betreden. Als er dan toch per se een laptop bij zijn les werd betrokken moesten jij of je klasgenootjes hem helpen met elk klein dingetje. Irritant!
 
De afdwaler
Midden in zijn verhaal had dit type het ineens over totáál iets anders. Enorm gezellig hoor zo'n babbeltje, maar can we get to the point please? 
 
Welke typen leraren had jij vroeger nog meer?