De Eraser Challenge: een shocking trend onder scholieren

De maatschappij door Kimberly

Pubers zijn niet vies van een uitdaging, en waarom ook deze niet? In plaats van in de pen te klímmen, gebruiken de jongeren het potlood voor een – nogal bizarre – challenge, die allesbehalve onschuldig is: de Eraser Challenge. 
 
Een potlood mét gummetje. Hartstikke handig, toch? Wij gebruiken ze voor aantekeningen, schetsen en notities, maar de scholieren op middelbare scholen in de Verenigde Staten zien er andere mogelijkheden in. De bedoeling is dat je terwijl je het gummetje heen en weer wrijft op je arm (of hand), je het alfabet hardop zegt. Bij elke letter moet je een woord bedenken die begint met die letter, en eenmaal bij de Z geëindigd worden de verminkingen met elkaar vergeleken. Degene die de meest verminkte arm heeft, is de winnaar. Het schoolbestuur van Bethel Middle greep na de ontdekking van deze challenge meteen in, en schreef onlangs een brief naar de ouders waarin ze vragen hun kinderen te waarschuwen voor het gevaarlijke spel.   
 
Delen van gummetjes 
Derek Muharem, de directeur van de school, zegt: “Behalve dat ik geschrokken ben over het feit dat scholieren zichzelf verminken voor een challenge, ontdekte ik ook dat de kinderen de gummetjes delen. Lichaamsvloeistoffen worden op deze manier gedeeld, en dat baart mij zorgen.” Docent Doris Murphy voegt daaraan toe: “Een paar van mijn meisjes kwamen geschrokken naar mij toe om te vertellen dat hun klasgenootjes ernstige wonden hadden opgelopen.”

 
Groepsdruk 
De scholieren zijn een jaar of 13, 14 en zijn erg beïnvloedbaar. Op die leeftijd voel je de groepsdruk en ‘kun je niet achterblijven’. Volgens de leraren is dit een reden waarom de challenge zich als een olievlek verspreidt, want ook op YouTube is de challenge niet onopgemerkt gebleven. Het blijkt dat dit ‘spel’ al enige tijd de rondte gaat, aldus Huffington Post.
 

 


 


Wat vind jij van de challenge?