Waarom een SOA hebben niet het einde van de wereld is

Intiem door Elsemieke

Tijdens een avondje stappen krijg je de nodige drankjes van een leuke guy die de hele nacht met je aanpapt. Na shotje nummer zeven ziet hij er toch wel héél knap uit en bij het laatste rondje besluit je met hem mee naar huis te gaan. 
 
Je denkt de nacht van je leven te hebben gehad, totdat je een week later plotseling down under wel heel veel vage klachten krijgt. Tsja, in the heat of the moment wordt dat irritante rubbertje voor het gemak weleens vergeten. Ai, een SOA oplopen is een tikkeltje dom en ook hartstikke vervelend, maar eigenlijk brengt het toch niet alleen maar nadelen met zich mee. Echt waar! Wat dacht je van…
 
 
Alle remmen los
Een SOA krijg je vaak niet van de momenten waarop je langzame, een tikkeltje saaie seks hebt met een total stranger. Het zijn juist de momenten waarop alle remmen losgaan en jullie zo in elkaar opgaan dat een condoom omdoen er totaal bij inschiet. Tenzij je natuurlijk bewust het stemmetje in je hoofd negeert dat zegt dat je eigenlijk dringend zijn regenjasje moet gaan zoeken. Wat het ook is: de avond waarop je een SOA opliep was er eentje waarop je hebt genoten. Hopelijk was dat het waard…
 
Je bent niet de enige
Waarschijnlijk hebben je vriendinnen zich allemaal weleens met het schaamrood op de kaken moeten melden bij hun huisarts of hebben ze op internet ergens een easy to go testje opgevist. Het is een stomme fout die je makkelijk kunt voorkomen, maar aan de andere kant hoef je je ook niet in een hoekje op te sluiten om jezelf de ogen uit je hoofd te huilen. Leer van je fouten en zorg ervoor dat je voortaan altijd een rubbertje in je portemonnee bewaart. We’ve all been there!
 

Het is zo verholpen
Verschrikkelijke jeuk down under na een stevig potje rampetampen is absoluut geen pretje, maar het is ook weer niet het einde van de wereld. Heb je jezelf eenmaal naar de huisarts gesleept dan kom je er vaak met een stevige pillenkuur of zalfje vanaf. De stap om je te laten onderzoeken is vaak groter dan de behandeling zelf. Zeker wanneer je op tijd je trots opzij hebt gezet ben je er bij voordat het erger wordt. 
 
Van fouten maken leer je 
Heel erg cliché maar wel waar: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde teen. Er zijn SOA’s die makkelijk te verhelpen zijn met een smeerseltje hier en daar als je er maar op tijd bij bent, maar we weten allemaal dat het ook anders kan aflopen. En dan hebben we het niet over een irritant jeukend kruis… Gelukkig leer je vaak van je fouten en bedenk je je de volgende keer wel drie keer voordat je ‘vergeet’ een condoom om te doen. Soms moet je eerst een harde les leren voordat iets gewoonte wordt.  
 
Heb jij weleens een SOA gehad?