Zo blijft jouw vakantie binnen het budget

Reizen door Ze.nl

Het liefst ga je vijf keer per jaar op vakantie, maar dat laat jouw flinterdunne portemonnee helaas niet toe. Drie keer moet misschien wel lukken, maar wel met een beetje hulp en wat tips om de vakantie budgetproof te houden!
 
Jij hebt de zomer alweer hoog in je bol zitten nu het zomerseizoen eraan komt en het tijd is om op vakantie te gaan. Welk een beetje budget graag! Gelukkig zijn wij daar om jou te helpen met zeven tips voor een budgetproof vakantie!

 

 

 

 


1. Sale tijd!
Loop voordat je het vliegtuig instapt nog even een drogisterij binnen tijdens de sale en sla allerlei mini’s in. Op de automatische piloot prop jij nog snel een grote shampoofles in je tas, maar laten we eerlijk zijn… Nog geen kwart daarvan gebruik jij op vakantie. Mini’s it is!
 
2. Vliegmaatschappij
Boek je ticket bij de vliegmaatschappij zelf en niet bij een prijsvergelijkingssite. Dan betaal je namelijk veel meer! Een kleine moeite om even naar de eigen website van de maatschappij te gaan. Het geld dat je overhoudt kun je weer gebruiken voor andere leuke activiteiten.
 
3. Vroegboekkorting
Begin lekker vroeg met sparen zodat je ook vroeg je ticket kunt boeken. Je krijgt dan namelijk vroegboekkorting en je betaalt dus minder voor je ticket dan wanneer je een paar maandjes later boekt. Zo houd je dus extra moneys over voor leuke dingen op vakantie!

4. Zelf koken
Het liefst ga je natuurlijk iedere avond lekker een hapje eten bij een plaatselijk restaurantje, maar echt helemaal budgetproof is dat niet. Zorg ervoor dat je een appartement huurt waar een keukentje inzit. Lekker aan de slag met je eigen kookkunsten!

 

 

 

 


5. Strandbedjes
Als je dan eindelijk op je vakantiebestemming bent aangekomen, gooi dan even je charmes in de strijd en word vrienden met de meneer van de strandbedjes. Met een beetje geluk hoef jij weinig tot niks te betalen en kun jij heerlijk budgetproof vertoeven op het strand.
 
6. Goedkoop hotel
Je wilt natuurlijk een fijn hotel, maar via een prijsvergelijkssite betaal je veel meer! Boek bijvoorbeeld via IHG, dit is een multinational die als moedermaatschappij opereert voor superveel goede hotelketens waar je de mooiste hotelkamers kunt boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie kamer in het Amstel hotel of het Crowne plaza. 
 
Onderzoek
Uit een in opdracht van IHG gehouden onderzoek is gebleken dat maar liefst 92 procent van de Nederlandse reizigers tien procent te veel voor hun hotelkamer betaalt door te boeken via een prijsvergelijkingssite. Maar zes procent is zo slim genoeg om direct bij een hotel te boeken. En guess what… Reizigers kunnen op jaarbasis meer dan 26 miljoen euro besparen op hotelovernachtingen in Europa door hun boekingsgedrag te veranderen. Wowie! IHG garandeert haar klanten de laagste prijs door direct te boeken bij het hotel. En dat is wel zo fijn, toch? 
 
Boek jij ook altijd via een prijsvergelijkingssite?