Dit is dus de reden waarom je gaat stinken van knoflook

Eten door Lisa_V

Gerechten met knoflook zijn favoriet! Net als we het laatste hapje in ons mond stoppen, realiseren we ons dat we de rest van de avond dus beter niet kunnen gaan zoenen. Nieuwsgierig waarom je toch zo gaat stinken van knoflook?

Tijdens een uitgebreid Italiaans diner blijf je smikkelen van het knoflookbrood en een pasta met knoflook kan er ook nog wel bij, oeps! Als je de volgende ochtend wakker wordt, weet je ook niet hoe snel je je tanden moet gaan poetsen. Toch is er misschien een andere oplossing die beter werkt!
 

24 uur lang aanwezig 
Auteur Andy Brunning, beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Why Does Asparagus Make Your Wee Smell?’ waarom je na een hap knoflook toch altijd zo onfris ruikt. De sterke geur wordt bepaald door een bepaald enzym genaamd dimethyl sulfide. Dit goedje heeft niet alleen een hele sterke geur, het blijft gemiddeld ook nog eens 24 uur in je lichaam rondhangen. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft dit te maken met hoe je lichaam het ‘knoflook-enzym’ opneemt. Het enzym wordt opgenomen in je bloed en vervolgens wordt het overgebracht naar de longen, waar het wordt uitgeademd. Ook kan het enzym worden uitgescheiden via de poriën in je huid, hierdoor blijft de penetrante knoflookgeur dus langer aanwezig.

Citroen is de oplossing!
Het heeft dus ook geen zin om je mond met water te spoelen of kauwgum te eten, want de indringende knoflookgeur zit echt in je lichaam. Wat helpt er dan wel? Volgens de auteur van het boek kun je het beste een beetje citroensap nemen, de enzymen in citroensap neutraliseren de geur en maken een einde aan je knoflook adem. Wij vinden dit een heel goed excuus om na de pasta met knoflook, gewoon nog lekker een citroentaartje te bestellen!

Eet jij graag knoflook?