Met deze trucjes heb je geen last meer van inpakstress

Reizen door Lisa_V

Jaaa, je vakantie komt nu wel heel dichtbij! Twee weken genieten van zon, zee, strand en mooie boetiekjes. Het enige wat je in de weg staat is het inpakken van je koffer, maar met deze handige trucjes is ook dat geen opgave meer.

Nog een weekje werken en dan kan ook jij heerlijk met je billen chillen op het strand. Je telt de dagen af dat je in het vliegtuig kan stappen, maar voordat je op vakantie gaat heb je nog een aardige to-do list af te gaan. Geen zin om uitgeblust op reis te gaan? Met dit stappenplan ga je ontspannen op reis.
 

 
Regel je bankzaken
Daar sta je dan, bij de Spaanse Zara ben je helemaal los gegaan in de sale en net als je wilt afrekenen kun je niet pinnen. Vergeten je bankrekening op wereldwijd te zetten! Stom! Check van tevoren of je overal in het buitenland geld kunt opnemen en verhoog je limiet. 

Maak van tevoren kledingsetjes
Je checkt al weken het weerbericht van je vakantiebestemming en elke dag weer staat er 25-30 graden. Mooi weer is dus bijna gegarandeerd. Bedenk daarom van tevoren alvast wat je gaat dragen op vakantie. Scheelt weer heel wat overbodige bagage en op vakantie hoef je niet uren voor je kast te staan. Kun je mooi langer bij het zwembad liggen!

'Rok en rol'
Oke, je hebt netjes al je kledingsetjes van te voren uitgekozen, maar alsnog past het niet in je koffer! Argh! Geen nood, probeer je kleding eens op te rollen, vaak past er dan net wat meer in.
 
Vacuüm
Mocht de roltactiek niet hebben geholpen, dan hebben we nog een tip voor je. Heb je geen zin om die ouderwetse hutkoffer van zolder te halen en wil je gewoon een beetje een fancy koffertje mee? Probeer dan eens vacuüm zakken. Stop al je zomerjukjes in een zak, zet de stofzuiger er op en binnen no time is het hele pakketjes 3 maten kleiner. Let op: het gewicht wordt niet minder. Check wel even of er op je vakantiebestemming ook een stofzuiger aanwezig is, anders wordt het wel heel lastig om alles mee terug te nemen. 
 
 
Schrijf alle belangrijke nummers op in een boekje
Ken jij nog een nummer uit je hoofd? Waarschijnlijk alleen die van je lover of je ouders. Heel vervelend maar het zou kunnen gebeuren dat een Italiaanse tasjesdief het op jou telefoon heeft voorzien en jij de rest van de vakantie zonder telefoon moet doen. Zorg dat je in ieder geval het nummer van je reis- en zorgverzekering, huisarts en ouders ergens op een briefje hebt staan. Ook is het handig om een kopie van je paspoort naar jezelf te mailen.
 
Koop een wereldstekker
Ah, je hoort weleens van die horrorverhalen, dat iemand zijn telefoon wilde opladen en vervolgens zat het hele hotel zonder stroom. Dit gaat jou dus niet gebeuren hè. Neem van te voren een wereldstekker mee. Vaak wordt er bij je telefoon wel een vervangbaar tussenstukje geleverd.
 
Check je medicijnen
Last van allergienë? Zorg dat je voldoende medicijnen bij je hebt en bedenk van te voren hoe je in de taal van bestemming kunt uitleggen dat jij een bepaalde allergie hebt.
 
Vergeet de planten en de dieren niet
Heel leuk dat jij van een welverdiende vakantie gaat genieten, maar verzin op tijd een oppasadres voor je trouwe viervoeter en vraag of die aardige buurvrouw eens in de 3 dagen de plantjes water wil geven.

Hoe lang van tevoren begin jij met inpakken?