Science says: op dit tijdstip van de dag kun je het beste seks hebben

Intiem door Sabine
 
Wanneer jij en je vriend ’s avonds tegelijkertijd naar bed gaan, kunnen we ons voorstellen dat de handen niet boven de deken blijven. Heerlijk slaapmutsje, toch? Dat wel. Maar uit onderzoek blijkt dat dit het beste tijdstip voor seks is.
 
Seks is iets waarvan je wilt dat het spontaan gebeurt. Plannen lijkt in jouw ogen zo onromantisch. Toch is het helemaal niet zo’n  slecht idee om even de agenda’s te trekken. Het blijkt namelijk dat er een tijdstip is waarop je het beste met je vriend in de kroonluchters kunt hangen. 

 
Een interne klok
Wat voor jou het beste tijdstip is om je vriend te bespringen, ligt er net aan hoe oud je bent. Uit het onderzoek van Dr. Paul Kelley, een klinisch onderzoeker aan het Sleep and Circadian Neuroscience Institute van Oxford University, blijkt dat jonge mensen op een heel ander tijdstip het beste seks kunnen hebben dan senioren. 
 
Hoewel we seks het liefst hebben op een spontaan moment, blijkt dat onze interne klok bepaalt op welke moment van de dag ons libido het hoogst is. Volgens de onderzoeker verandert dit klokje ook nog eens met onze leeftijd. Daarom verschilt het per leeftijd wanneer je het beste van bil kunt gaan. 
 
De beste tijd
Als je in je twenties bent, valt jouw sekstijdstip een beetje ongelukkig. Wanneer de klok 15.00 uur slaat, kun jij het beste met je partner de liefde bedrijven. Volgens de onderzoeker piekt je seksuele energie op dit moment van de dag. Jammer genoeg zitten jij en je vriend dan meestal nog in de collegebanken of nog op jullie werk. Gelukkig heb je altijd het weekend nog. 


 
De dertigers onder ons, hebben een wat gunstiger tijdstip. Tenminste, als je een beetje een ochtendmens bent. Zij mogen de wekker namelijk om 8.20 uur zetten. Dertigers hebben namelijk al minder moeite met vroeg opstaan en om dit tijdstip boost het zonlicht het testosteron voor zowel mannen als vrouwen. Verder geldt voor mensen die in de veertig zijn dat zij het beste om 22.20 uur kunnen seksen (lucky them). Mensen in hun vijftiger jaren kunnen het beste om 22.00 uur onder de lakens stoeien en mensen van 60 jaar en ouder mogen hun inner seksgodin loslaten om 20.00 uur.  
 
Op welk tijdstip ga jij het liefst van bil?