Dingen die je herkent als je regelmatig een koortslip hebt

Lichaam door Sabine

Je loopt te snotteren, hebt een beetje hoofdpijn en voelt een steek in je keel. Jij voelt dat je niet helemaal fit bent, maar dat griepje zet niet door. Wat wel doorzet? Dat gedrocht op je lip. Het is weer zover hoor: je hebt een koortslip.
 
De een heeft er nog nooit last gehad, maar natuurlijk ben jij net die ander die minstens vier keer per jaar herenigd wordt met die blaar op haar lip. Zodra je ook maar een beetje stress hebt of je even niet lekker voelt, verschijnt-ie weer. Heb jij regelmatig te maken met dat blaasje op je lip? Dan herken je deze dingen vast.
 
Je hebt weleens de tandartsafspraak moeten afbellen omdat je weer een koortslip had. Niet dat je wakker zult liggen omdat je die man mist, maar ze sturen je alsnog een rekeningetje. 


Jij hebt alle crèmepjes en smeerseltjes geprobeerd. Zelfs die verschrikkelijke zogenaamd onzichtbare pleisters. 
 
Je roept hysterisch naar al je vrienden dat ze echt niet uit jouw glas moeten drinken. 
 
Je vriend wil je niet meer zoenen wanneer je weer een gedrocht in je mondhoek hebt. 
 
En ook kusjes voor je neefje zal je achterwege moeten laten. 
 
Het doet pijn. Nee, het gaat niet om ondraaglijke pijn, maar zo’n koortslip zorgt ook zeker niet voor een lekker gevoel. 
 
Lachen doe je als een boer met kiespijn. Je wilt niet dat het wondje openspringt omdat jij zo nodig moet bulderen om een ontzettend fout grapje. 
 
Eten is wat lastiger, zeker wanneer je een blaartje in je mondhoek hebt zitten. Je kunt dan nog maar amper je mond opendoen. 
 
Het kost je geld. Die smeerseltjes die alles beter moeten maken, kosten best wel veel. Nadeel: de tubes zijn zo klein dat je altijd kwijtraakt waardoor je keer op keer weer een nieuwe moet kopen. 

Selfies vermijd je als de pest zo lang je last hebt van het blaartje. Je wilt niet met een gebarsten dikke lip op de foto. 

 
Mensen attenderen je erop dat je eten op je lip hebt zitten. Grapjassen. Die crème op je lip is echt geen glazuur… 
 
Je vrienden maken hele foute herpesgrapjes. Grapjassen. 
 
Je mijdt lippenstift: 1. Het ziet er niet mooi uit om je korsten heen. 2. Zul je zien dat je jezelf weer besmet wanneer je lip genezen is en je je lippenstift weer tevoorschijn tovert. 
 
Je vindt jezelf er meteen een stuk minder verzorgd uitzien. Tegen die donkere kringen onder je ogen kun je makkelijk wat doen, maar je zult toch moeten wachten tot je koortslip genezen is. 
 
Na je koortslip is je lip nog wel een hele tijd gevoelig. Lekker dan. 
 
Welke ergernissen ervaar jij tijdens elke koortslip weer?