Dit gebeurt er met je lichaam als je klaarkomt

Intiem door Elsemieke
Je zou wel kunnen zeggen dat seks behoort tot een van de basisbehoeftes in het leven. Een lekker potje hot and steamy met je lover en je kan er weer helemaal tegenaan. Een orgasme krijgen daarentegen is een ander verhaal…
 
Naarmate de jaren vorderen word je steeds behendiger met je vingers. Soloseks is voor jou dus no problemo. Maar soms zou je ook weleens wat vaker een tenenkrullend orgasme willen bereiken wanneer je aan het vozen bent met je vriend, geef maar toe! Klaarkomen is allesbehalve simpel, vooral voor mensen vagina’s... Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met je lichaam als je klaarkomt
 

 
Ontelbare zenuwen
Waarschijnlijk weet je al wel dat een orgasme begint met het stimuleren van je clitoris. Het kleine knopje met never ending zenuwen is het meest in zicht, niet te missen dus! Je liefdesknopje zit precies onder je twee binnenste schaamlippen aan de bovenkant van je vajayjay. Vanaf daar strekt de clitoris zich uit in twee schachten die aan beide kanten van je vagina zitten. Het grootste doel van little klitty: make some fun! 

Hartkloppingen
Als je helemaal in the mood raakt merk je ook dat je hartslag flink omhoog gaat. Je gaat zweten en je intieme zones vullen zich met bloed. Klinkt gek, maar het helpt je met climaxen. Ook bouw je een hoop spierspanning op in je lichaam. Op hetzelfde moment moet je brein een cocktail van chemicalien verwerken. Hierbij wordt dopamine aangemaakt, en dat wordt geassosieerd met zo’n beetje alles waar je een goed gevoel van krijgt. Je krijgt er ook nog eens gevoelens als binding en empathie van. Vandaar dat je je boyfriend zo graag wilt knuffelen na de seks. 


Timing
Ben je eindelijk bij dat hete orgasme aangekomen, dan trekken de spieren in je vagina, anus en baarmoeder zich ritmisch aan en daarna ontspannen ze zich weer. En dan krijg je dat heerlijke gevoel van verlossing en ontspanning. Sommige onderzoekers zeggen dat het vrouwelijke orgasme je kan helpen om makkelijker zwanger te worden. Maar het is vooral een kwestie van goed timen.  
 
Ben jij goed op de hoogte van wat er in je lichaam gebeurt tijdens de seks?