Lifestyle
Lifestyle

Dit is waarom je nooit toiletpapier op de bril moet leggen


Als je ooit een openbaar toilet hebt gebruikt en besloot om papier op de bril te leggen voor het plassen, dan kan je dat maar beter nooit meer doen. Het blijkt namelijk super onhygiënisch te zijn om de bril met papier te bedekken. 
 
Wanneer je zó nodig moet plassen dat je echt niet meer om dat smerige tankstation heen kunt bestaat er gelukkig altijd nog toiletpapier om de bril mee te bedekken. God knows wie er allemaal met zijn bips op heeft gezeten en wat voor bacteriën ze hebben achtergelaten… Better think twice, want volgens een nieuwe studie trek je op deze manier alleen maar meer bacteriën aan. Wát?!
 
 
Ziektekiemen 
Een bedekte wc-bril lijkt dé oplossing voor een smerig toilet, maar niets is dus minder waar. Een stukje papier tussen je bips en de wc-bril zorgt er namelijk voor dat je alleen maar meer ziektekiemen aantrekt. Ieeeuw! Blijkbaar zijn toiletbrillen zo gemaakt en gevormd dat ze je automatisch zo veel mogelijk beschermen tegen bacteriën en de verspreiding daarvan. Good to know! We kunnen het nauwelijks geloven, maar een toiletbril is schoner dan de meeste keukensponsjes of dat oude snijplankje in je kastje. Ieuw! 
 
Springende bacteriën
De onderzoekers zeggen dat de textuur en het absorberende karakter van een stukje wc-papier het ideaal maakt voor bacteriën om eraan vast te blijven plakken. Als je de stukken dan op de bril legt liggen deze veel te dicht bij het toilet. Wanneer je dan doorspoelt komt je net gebruikte toiletwater met alle vieze bacteriën erin omhoog en kunnen ze op je papiertjes belanden. Gatverdamme! Écht niet dat we dat toiletpapier voortaan nog onder onze intieme parts neerleggen.

Waag jij je weleens aan een openbaar toilet?