Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zoveel procent van de stellen gaat uit elkaar na de vakantie


Ga je voor het eerst op vakantie met je vriend? Dan stel je je vast romantische strandwandelingen voor bij een ondergaande zon en spannende nachten in de hotelkamer. Maar helaas gaat het in werkelijkheid net iets anders. 
 
Het idee dat je samen met vriendlief eindelijk op die langverwachte getaway kunt gaan, zorgt voor vlinders in je buik. Romantisch samen cocktailtjes drinken uit een groot glas met een parapluutje erin en leuke kleine marktjes afstruinen. Superromantisch toch? Helaas, een vakantie voor stellen is vaak net wat minder leuk dan je hoopt. 


 
Chagrijnige koppen 
Natuurlijk houd je rekeningen met wat wrijvingen wanneer je met je vriend op vakantie gaat, maar aan een (letterlijk) verhitte ruzie denk je niet wanneer je vertoeft op een van de Griekse eilanden. Helaas blijkt uit onderzoek van het autoverhuurbedrijf Holiday Auto’s dat een ruzie bijna onvermijdelijk. Sterker nog, uit hun poll bleek dat 10 procent van de stellen na hun vakantie uit elkaar gaat! 
 
Op vakantie gaan met je lover lijkt ideaal, maar 18 procent van de 2000 ondervraagden gaf aan dat ze vinden dat ze te veel tijd met elkaar doorbrengen op vakantie. 40 procent van de ondervraagden zei zelfs dat ze verwachtten elke dag wel een ruzietje te hebben. 24 procent zei dat het bekvechten waarschijnlijk zou beginnen op het vliegveld wanneer zijn of haar partner niet behulpzaam was met de bagage. Andere ergernissen waren een partner die niet helpt met de uitgang van het vliegveld te vinden. 


Gézellig
Volgens het autoverhuurbedrijf waren er nog meer dingen die een ruzie kunnen triggeren op vakantie. Uitgaves zorgden ook snel voor woorden, maar ook de keus waar ’s avonds gedineerd wordt, zorgt voor ruzies. Op zich kunnen we ons daar wel in vinden. Een partner die op alle vragen ‘ja, is goed’ of ‘maakt mij niet uit’ antwoordt is ook erg irritant. Kíes gewoon! Ja, wij snappen dat daar ruzies ontstaan. Denk dus nog maar even goed na voordat je met je vriend op de 24 uur durende vlucht stapt! 
 
Waar gaan de ruzies met jouw vriend vaak over op vakantie?