Beauty / Lichaam
Lichaam

Lang reizen naar je werk is slechter voor je gezondheid dan gedacht!


Back to reality... We moeten weer keihard aan de bak! School, werk of stage: de wekker wordt weer elke avond ingesteld. De een moet 5.30 uur en de ander kan nog twee uurtjes extra uitslapen, omdat haar school of werk om de hoek zit.
 
Jammer genoeg is het niet bij iedereen het geval dat haar stage of werk om de hoek zit. Ieder die meer dan een uur moet reizen weet hoe vermoeiend dit kan zijn. Na zo'n dagje wil je niks liever dan gauw douchen, wat eten en natuurlijk some Netflix and chill! 
 
 
Behalve dat je enorm uitgeput raakt van het reizen, is uit onderzoek gebleken dat je gezondheid eronder kan lijden, al kinkt dit ernstiger dan het is! Het blijkt dat ‘passieve’ reizigers sneller gestrest raken en eerder de neiging hebben om te grijpen naar ongezond eten. Zodra je de auto pakt krijg je te maken met asociale bestuurders, slechte weersomstandigheden en die eindeloze files. Neem je het OV, dan irriteer je je mateloos aan de vertragingen en overvolle voertuigen. Al deze frustraties helpen je dus niet bepaald bij een goede gezondheid... 
 
Wil je toch nog aan je gezondheid denken tijdens het reizen? Stap dan bijvoorbeeld een halte eerder uit, zodat je de mogelijkheid hebt om nog een stukje te wandelen. En de auto kun je iets verder op parkeren dan je normaal zou doen. Een andere manier om stress te voorkomen is muziek. Blijf gezond eten en maak zoveel mogelijk zelf. Heb je daar in de ochtend geen tijd voor? Dan kun je het gerust een avond van tevoren voorbereiden. Dan ben je ook een stuk sneller klaar in de ochtend!  

Wat zijn jou grootste ergernissen tijdens het reizen?