Deze beautyproducten kun je toch maar beter niet delen!

Beauty door Sascha

Vast een hele herkenbare situatie: je hebt een fantastische sleepover met je vriendinnen en jullie lenen van alles aan elkaar uit. Ho! Stop! Het is nog niet zo onschuldig als het allemaal lijkt. Het is zelfs best wel iewl…

 
Een lippenstift bijvoorbeeld, zit bomvol met bacteriën. Om dan nog niet eens te spreken over crèmes, mascara’s en poeders. Bah! Zo’n lippenstiftje zit vol bacillen en als jouw bestie deze leent, komen daar alleen maar meer bacteriën bij. Ulghhh… Hoe lief je BFF dan ook mag zijn, hou de volgende producten toch maar eventjes voor jezelf. 

 
1. Poeder

Dit is een bron van bacteriën, al helemaal het poedersponsje of je poederkwast. Liever alleen dus zelf gebruiken. Wat wel helpt: een antibacteriële spray op je poeder spuiten en voilà , dit is al een heel stuk schoner!
 
2. Mascara
Hoe vloeibaarder, hoe lekkerder de broeiplaats voor bacteriën is. En laat een mascara nou net uit een vloeibare substantie bestaan. Oeps! Daarnaast kunnen ogen nog veel sneller een infectie oplopen dan je huid, dus oppassen geblazen!
 
3. Potje
Denk bijvoorbeeld aan crèmes in een potje, een lipbalsem of een lotion. Allemaal producten waarbij je je vinger moet gebruiken en dat is precies hetgeen waarbij je zoveel bacteriën meeneemt. Dan wil je natuurlijk liever niet óók nog die van je bestie erbij hebben.

4. Lippenstift

Niet alleen lippenstift overigens, ook een lippenbalsem en een lipgloss zijn ‘natte’ producten en dus een broedplaats waar bacteriën zich lekker kunnen nestelen. Kleine geruststelling: een lippotlood kun je dan wel weer fijn delen met je bestie.


5. Tandenborstel

Op de eerde plaats is het überhaupt, vinden wij, al een zeer vies idee om iemand anders z’n tandenborstel te gebruiken. Onze nekharen gaan er spontaan van overeind staan. Maar daarnaast kun je het toch maar gewoon beter niet doen: bacterie alert!
 
6. Scheermesjes
Nog zoiets waarvan wij een beetje de rillingen krijgen: elkaars scheermesjes gebruiken. Maar ondanks dat is het ook best wel een slecht idee! Dan bedoelen we ook écht een heel slecht idee. Je kunt er namelijk wratjes of genitale herpes door krijgen!
 
7. Make-up kwasten
Stel jij hebt een puistje en je gaat daar met je poederkwast zorgvuldig overheen, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Maar wanneer iemand anders deze kwast leent, is het zeer waarschijnlijk dat zij óók een puistje zal krijgen.
 
Gruwel jij er vanaf nu ook van als iemand je poeder wil lenen?