Seks tijdens je zwangerschap... Yay or nay?

Intiem door Chiara
Je hormonen zijn op hol geslagen en je lichaam verandert steeds meer in de loop van je zwangerschap. Dat dit zichtbaar is, lees de extra kilo’s en een bolle buik, is geen geheim. Daarnaast kost het ook nog eens enorm veel energie. 

Zwanger zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Naast het feit dat je heerlijk kunt nestelen, brengt een zwangerschap ook veel nare veranderingen met zich mee. Jouw stemmingswisselingen hou je zelf niet meer bij, jouw mood verandert net zo snel als het Hollandse weer. Je bent wat nodige kilo’s aangekomen en voelt je absoluut niet sexy met een babybump

 
Alles lijkt opgeblazen te zijn en je borsten zijn ook nog eens ultragevoelig. Je vajayjay kan dan wel meer doorbloed zijn, jij hebt absoluut geen zin in een vrijpartij. Maar als je hormonen dan een keer omslaan en je botergeil bent, kan jij maar aan één ding denken. Jouw lieve baby in jouw buikje. Wat nou als jouw lovers gestoot invloed heeft op jouw foetus? En als je klaarkomt… Dan trekt jouw baarmoeder toch hartstikke nauw samen? 
 
Maak je maar geen zorgen, jouw kindje is namelijk totally safe wanneer jij en je partner vrijen terwijl je zwanger bent. Jouw baby zit namelijk goed verpakt in jouw vliezen, vruchtwater en een slijmprop. Niets om je zorgen over te maken! Sterker nog; het is juist heel erg gezond om tijdens je zwangerschap seksueel actief te blijven! Regelmatig tussen de lakens eindigen zorgt er namelijk voor dat je bekken soepel en sterk blijven. Dit heeft weer een positieve uitdraai wanneer jij strakjes aan het persen bent. Ook een orgasme is geen gevaar voor je kleintje. Het samentrekken van de baarmoeder zorgt er juist voor dat je baarmoeder in een goede conditie blijft voor de bevalling. Seks tijdens je draagtijd beschermt je ook tegen een gevaarlijke vorm van een hoge bloeddruk, die vaak optreedt tijdens een zwangerschap. 
 

Wanneer jij je in de misselijke huilbui fase van je zwangerschap bevindt, begrijpen wij dat jij nu even absoluut niet moet denken aan nog meer spanning. Maar als je gewend bent aan je hormonen en je lust weer op speelt, besef je dan maak dat jouw tepels, schaamlippen en clitoris beter doorbloed zijn. Dit zorgt voor de meest intense orgasmes, zoals je nog nooit hebt beleefd. Zonde om dit niet uit te proberen toch?! De momenten wanneer je maar beter even nee kunt zeggen tegen je hitsige partner, is wanneer je vliezen zijn gebroken. De kans op een infectie wordt hierdoor namelijk vergroot. Ook wanneer je last hebt van bloedingen na het vrijen, een hoge kans op vroeggeboorte of bij een dreigende miskraam kun je een avontuurtje maar beter overslaan. 
 
Welk standje vond jij het fijnste tijdens je zwangerschap?