Beauty / Lichaam
Lichaam

Waarom een korte coupe geweldig is

Veel meiden hebben een hels trauma over gehouden aan de kapper. En dat allemaal omdat die domme piep een paar centimeter definieerde als zes meter. Dag haar! Maar nu je wat ouder bent, twijfel je steeds vaker over een kort kapsel. 
 
Vroeger waren we stikjaloers op de gouden lokken van Disneyster Rapunzel. We deden er alles aan om zulke lange haren te kunnen bewerkstelligen. Van klodders mayonaise in onze haardos smeren, tot onze portemonnee opentrekken om dure middeltjes aan te schaffen. Een bezoekje aan de kapper stelden we dan ook maar al te graag uit. No way dat jij het toeliet om je puntjes bij te laten knippen. Een paar centimetertjes waren je al te veel. Maar nu we wat ouder zijn en onze lange haarritueeltjes af en toe niet meer aankunnen, zijn er soms momenten waarop we toch beginnen te twijfelen. Zullen we die schaar in onze lange lokken zetten, of toch niet? Al zie jij per dag honderd jaloersmakende modellen met korte koppies, jij bent hartstikke bang dat je achteraf spijt krijgt van je keuze. Maar er is helemaal geen reden om angstig te zijn. Korte kapsels, tenzij ze pittig zijn, zijn juist awesome. Ben jij nog niet overtuigd? Dan helpen wij je graag een handje!

 
… Lange lokken hebben langdurige verzorging nodig. Minder haar? Minder aandacht! Jij bent in de ochtend zo klaar!
 
… Niet alleen bespaar jij veel tijd, maar ook veel geld! Je shampoo, crèmespoeling, masker en andere haarproducten gaan nu VEEL langer mee. Dit scheelt natuurlijk heel wat winkelbezoekjes. 
 
… Antiklitspray: hoezo?! Jij kamt je haar binnen één handomdraai glad. Een middeltje tegen gespleten haarpunten heb jij ook niet meer nodig. Nog meer besparingen, yes! 
 
… Wanneer je aan het eten bent hoef jij niet meer hopeloos in je tas te graaien in de hoop een elastiekje te scoren. Jouw haar hangt niet in je maaltijd en je hoeft dus ook niet bang te zijn om ineens op een haar te kauwen. 
 
… Ook wanneer je een middenin een stevige vrijpartij zit, maak jij je geen zorgen om je korte lokken. Deze zitten in tegenstelling van lange haren totaal niet in de weg. 
 
… Blijft jouw haar ook altijd plakken aan je lipgloss? Nu niet meer… Thank you short cut! 
 
… Krijg jij ook kotsneigingen van die vieze haren die blijven hangen in het doucheputje? Geloof ons dat korte haren jouw wekelijkse schoonmaakbeurt een stuk aangenamer maken. 
 
… Je haar is een stuk lichter en dit kan er zelfs voor zorgen dat jij minder snel hoofdpijn krijgt. Ook zakt je haar minder snel in wanneer jij het in model hebt gebracht. 
 
… Een kort kapsel is een stuk luchtiger en plakt (of kriebelt) niet zo vies in je nek. 
 
…  Na al dat verven, stijlen en föhnen is het heel erg gezond om een groot stuk van je haar af te laten knippen. Zo heeft jouw haar weer de kans om te helen. Ook oogt het een stuk gezonder, je hebt geen gespleten haarpunten meer. 


… Een kort kapsel staat sexy, elegant en is tijdloos en helemaal in! Wat dacht je bijvoorbeeld van een (lange) bob? 

… Iets anders proberen is altijd fun! Experimenteren? Wij zijn voor! 
 
… Je haar groeit sneller dan je denkt. Je behoudt niet eeuwig je korte coupe. 
 
Als jij nu nog niet aan de telefoon hangt om een kappersafspraak in te plannen dan weten wij het ook niet meer! Wij hopen dat deze redenen jou voldoende moed hebben gegeven om voor een korte coupe te gaan. 
 
Durf jij voor een korte coupe te gaan?