Beauty / Lichaam
Lichaam

Zo slaap je lekker tijdens je menstruatie


Het maandelijkse feestje is een van de meest verschrikkelijke dingen. Alles doet pijn, je rug, je buik, je benen, je hoofd, zelfs je kleine teen doet op dat moment pijn. En wat dacht je van de enorme cravings die je de hele tijd hebt?
 
Chocola, chips, pizza, popcorn, snoep of alles gewoon lekker door elkaar. En dan hebben we nog niet eens gehad over de stemmingswisselingen die je hebt. Het ene moment ben je intens gelukkig en binnen een minuut slaat je mood om en ben je een onuitstaanbare heks. Gelukkig weten vrouwen onder elkaar dat hier niks aan te doen is. Je hormonen slaan op hol en je hebt het gewoon niet onder controle. 
 
 
De pijn, cravings en stemmingswisselingen zijn verschrikkelijk. Alles wat je doet tijdens je periode gaat moeizamer dan normaal. Zelfs het slapen gaat niet zo soepel als gewoonlijk, hoe moe je ook bent. Je blijft maar draaien en draaien totdat je eindelijk de ‘juiste’ positie hebt gevonden. Alleen voor je het weet krijg je weer eens kramp of voel je het beneden alweer stromen. 
 
Deze positie moet je vermijden! 
Volgens een onderzoek van Glamour is er één slaappositie die de voorkeur heeft volgens experts. Het zou gaan om de foetushouding. Deze houding zou ervoor zorgen dat de druk afneemt op de buikspieren en hierdoor de kramp in de buik minder wordt. Voor de buikslapers onder ons. Tijdens je periode kun je maar beter niet op je buik slapen. Dit kan ervoor zorgen dat je de baarmoeder ‘perst’ waardoor je meer bloed verliest. En je hebt natuurlijk helemaal geen zin om midden in de nacht je lakens te verschonen. 
 
 
Nog meer tips! 
Om de pijn tijdens je menstruatie te verminderen, kun je er een paar dagen van tevoren ibuprofen innemen. Ook helpt het om voor het slapengaan een douche te nemen, lavendel producten te gebruiken en om met een kruik te slapen. Lavendel producten zorgen ervoor dat je kalmeert en dus makkelijker in slaap kunt vallen. Je kunt wat lavendelolie op je kussen gooien, in je bad of gebruiken maken van bodylotion met lavendel extracten. 
 
Hoe slaap jij het liefst tijdens je maandelijkse feestje?