Science says: hierdoor heb jij wallen

Lichaam door Fadak
‘Heb je vannacht slecht geslapen?’ is een standaard vraag die gesteld wordt als je last hebt van donkere kringen onder je ogen. Gelukkig is er zoiets als concealer, maar soms heb je van die momenten dat je make-upvrij de deur uit wilt. 
 
De één heeft hier meer last van dan de ander. We proberen er van alles en nog wat aan te doen zoals genoeg water drinken, crèmepjes gebruiken zowel duur als goedkoop, genoeg proberen te slapen en het heel erg goed bedekken. Alleen wil dit niet altijd even goed helpen. En dit dus de reden waarom;
 
Vermoeidheid is zeker weten een reden waarom je last hebt van wallen. Maar er zit hier meer achter. Het YouTube kanaal SciShow legt dat haarfijn aan ons uit. Het gebied onder je ogen is donkerder, doordat de huid hier erg dun is en de aderen die daar lopen niet makkelijk verborgen worden onder een laagje vet. Dit geldt ook voor je polsen, omdat daar ook weinig vet zit, zijn je aderen makkelijker zichtbaar. Klinkt ergens best logisch, toch? 

Dit maakt het erger
Toch zijn er een aantal dingen die het alleen maar erger kunnen maken. Wanneer je moe of gestrest bent, produceert je lichaam meer cortisol, een hormoon, waardoor er meer glucose in je aderen terecht komt. Dit hormoon geeft je meer energie waardoor je langer wakker kunt blijven. Daarnaast kan een allergie en te veel blootstelling aan zonlicht de blauwe kringen ook verergeren. Wrijf vooral niet in je ogen als je last heb van een allergische reactie, dit maakt het alleen maar erger en dat wil je natuurlijk niet. En naarmate we ouder worden, wordt onze huid natuurlijk op bepaalde delen nog dunner.
 

 
Wat je het beste kunt doen? Bescherm jezelf tegen zonlicht, neem je allergiepillen in en vergeet vooral niet om je nachtrust te pakken. 

Heb jij ook zo een last van wallen?