10 kledingtips om je billen mooi uit te laten komen

Lichaam door Marleen_S

 
In je dromen heb jij net zulke bootylicious billen als Beyoncé, maar van je luie reet afkomen om te squaten? Mwuah nee, duidelijk geen zin in. Gelukkig kun je met deze tips je billen laten opvallen, zónder te sporten.
 
Taillebroek
Taillebroeken zijn het antwoord als het aankomt op het showen van je booty. Niet voor niet zijn ze een trend in modeland! Maar er is nogal een groot verschil in het soort taillebroek dat je draagt. Zorg bijvoorbeeld dat de broekrand precies op het smalste gedeelte van je middel valt (smalle taille en Kardashian-billen in één) en pas op met te hoge taillebroeken. Ze moeten zeg maar niet tot aan je oksels komen.
 
Juist ondergoed
Een huidkleurige boxer tot aan je knieën is verre van sexy, we know, maar het staat wel nét even wat mooier onder een strak jurkje of loeistrakke jeans. Een onderbroekrand die door de stof te zien is, is niet alleen onflatteus, het vestigt ook de aandacht op je billen precies hoe je het niet wilt hebben. Investeer in minimaal één corrigerende boxer en kies gewoon voor een zwarte. Dat is altijd charmanter dan een huidkleurige oma-onderbroek.

 
Yogabroek tijdens het sporten
Ook tijdens het sporten mag je best je villa van een achterwerk laten zien. Als je door de putjes je dijen niet meer ziet, is een yogabroek af te raden, maar verder kan iedereen ‘m hebben. Koop ‘m niet te klein (want: cameltoe) en zorg dat je broek niet te veel doorschijnt. Voor de rest: leef je uit. En een yogabroek kan niet alleen op de loopband, als je een dagje relaxed wilt shoppen kun je hem ook prima dragen. Echt, na een tijdje wil je niets anders meer.
 
Rechtop staan
Je houding is alles. Het zegt of je zelfverzekerd bent, bang of misschien wel verlegen. Als je nadruk op je billen wil leggen, recht dan je rug, gooi je schouders naar achter, kantel je bekken iets naar achteren en krom je onderrug. Let wel, dit is geen houding die dagelijks aan te raden is achter je bureau – dan moet je geheid naar de fysio – maar tijdens een avondje stappen werkt deze move net zo goed als een dikke knipoog.
 
Broekzakken
Allereerst: een jeans zonder broekzakken doet voor niemand goed, dus begin naar alsjeblieft nooit aan. Een beetje broek is juist mooi, mits je je houdt aan de juiste grootte. Als je aardig wat zitvlees hebt, zijn kleinere zakken die iets dichter bij elkaar staan goed. Als je een kleine bips hebt, vestig je het best de aandacht de aandacht op je billen door grotere zakken te nemen die iets meer uit elkaar staan. Kleine of grote kont, pas altijd op voor zakken die bijna tot aan je knieën komen en je kont van heup tot heup bedekken.
 
Vermijd heupbroeken en te kleine broeken
Heupbroeken zijn leuk als je dol bent op muffing(tops), maar als je niet gek bent op lovehandles kun je ze beter vermijden. Net zoals die ene broek die je in de sales hebt gescoord, maar eigenlijk te klein is. Ideaal zijn stretchbroeken. Ze liften je billen én ze trekken ook eventuele vetjes mooi strak. En een bijkomend voordeel: je kunt je er makkelijk in bewegen.
 

Kokerrokken
Waarom Kim Kardashian toch zo vaak te spotten is in een kokerrok? Omdat het retegoed (vat je ‘m?) staat bij vrouwen die hun derriere in de spotlights willen zetten. Een goede kokerrok begint in je taille en eindigt vlak boven je knieën of iets eronder. Katoen, leer of spijker, je kan het zo gek niet bedenken. Houd er wel rekening mee dat met een flinke kont een katoenen rok wel sneller uitrekt en dat je een leren rok goed op maat koopt. Anders wordt lopen nogal een uitdaging.
 
Donkere kleuren boven, lichte broek
Niet alleen door de vorm van je kleding, maar ook zeker door de kleur kun je een bepaald accent leggen op je billen. Draag donkere tops met een spijkerbroek met een lichte wassing en draag jurkjes juist in een donkere kleur zoals wijnrood.
 
Accent op je taille
Je hebt het woord al in het artikel voorbij zien komen: je taille. Als je hier de focus op legt door bijvoorbeeld taillerokken en –broeken te dragen, leg je de nadruk automatisch op je billen. Maar ook een mooie riem, een kort jasje of een peplum top helpt je om je billen de aandacht te geven.
 
Hakken
Hakken zijn nou niet bepaald een girls best friend door enorme blaren en gekneusde tenen aan het eind van de dag, maar een goed stel pumps liften wel automatisch je billen. Dus heb je een corrigerende boxer aan en de perfecte spijkerbroek of kokerrok gevonden? Gooi een stel hakken onder je outfit als finishing touch en je bent klaar voor de billenstrijd.

Hoe laat jij jouw booty mooi uitkomen?