Seks & relaties / Relaties
Relaties

Op deze momenten kun je jouw ex beter met rust laten

 

Een breakup is nooit easy, je gaat nu eenmaal even door een regelrechte hel. Door jouw emotionele status wordt alles een stuk lastiger. Maar wat het zwaarste valt, is hem proberen te negeren. Het liefst stuur je hem een appje, but don’t! 

 

 
Het allermoeilijkste aan een breakup is misschien wel dat je niet alleen je lover kwijtraakt, maar ook je beste vriend. Degene die je heel de dag door appte, jou troostte als je mot had met je BFF en de leukste avonturen mee beleefde. Niemand kent jou beter dan je ex en juist daarom is het zo lastig om in sommige situaties niet meteen een appje naar hem te sturen. Het zit nu eenmaal in je systeem, soms gaat het gewoon automatisch. Maar think twice voor jij op ‘verzenden’ drukt, want het is echt geen goed idee om contact op te nemen met hem. Nooit eigenlijk, maar vooral in deze situaties moet jij (of je BFF) jezelf echt even in bedwang houden; 
 

… Wanneer jullie net uit elkaar zijn moet je hem echt met rust laten. Jouw hartbreuk is zo vers, je hebt eerst wat tijd nodig om over hem heen te komen. Dit wordt een stuk lastiger wanneer je nog contact met hem hebt. Je hebt minimaal een maand nodig om je emoties te stabiliseren. 
 
… Als jij je alleen voelt, zul jij je echt niet less lonely voelen door hem te contacteren. Sterker nog; je zult je achteraf nog eenzamer voelen, omdat je eraan wordt herinnerd dat hij je boyfriend niet meer is en zijn liefde moet missen. 
 
… Waarom wil jij hem eigenlijk zo graag zien of spreken? Wil je hem terug, wil je wraak nemen of wil je gewoon even met iemand knuffelen? Als je hier niet zeker over bent, kun je dit beter eerst uitzoeken. Tot die tijd is afstand nemen van hem het beste. 
 
… En als hij contact met je opneemt wat zijn dan zijn intenties? Wil hij je alleen het bed in krijgen, wil hij jou stiekem terug of is er een andere reden? Bedenk je goed of jij deze reden het waard vindt om hem te zien of spreken voor je eraan toegeeft. 
 
… Natuurlijk wil jij het ‘t liefst in je ex zijn gezicht gooien als je met iemand anders date. Laat hem maar even voelen dat jij je prima voelt zonder hem. Pak jezelf snel op, want je bereikt hier juist het tegenovergestelde mee. 
 
 

… Als je intuïtie je vertelt dat het niet zo’n goed idee is om je ex-lover te zien of spreken, doe dit dan ook niet. Jouw gevoel klopt (bijna) altijd, dus leg die telefoon maar even snel weg! 

… Heeft je ex je ooit, op wat voor manier dan ook, pijn gedaan? Dan moet je jouw kostbare tijd NOOIT meer verspillen aan die hufter! Hij is jouw precious time absoluut niet waard! 

Heb jij nog weleens contact met je ex?