Ze's sekswoordenboek: Op z'n Grieks

Intiem door Juliët

Heb je ooit wel eens gehoord van 'Op z'n Grieks'? Om het je wat duidelijker te maken: het gaat om anale seks. Hebben die Grieken dan zoveel van deze seks? Wij gaan je vertellen hoe dit zit.

Hoe werkt 'op z'n Grieks'?

Via de achterdeur. Op z'n Grieks betekent dus eigenlijk anale seks. Maar waarom heet het dan 'op zijn Grieks'? Dit komt omdat seksuele realties tussen mannen in de Griekse oudheid veel voorkwamen. Het is een keer wat anders dan de sirtaki dansen. Anale seks wordt ook wel het seksstandje genoemd waarbij de penis of een erotisch speelde in de anus van het partner gebracht. Tijdens de daad wordt de clitoris bij een persoon die dit heeft gestimuleert van het rectum (endeldarm) tot het bekken.

Vochtig

Het is belangrijk dat de anale zone vochtig wordt, maar hoe krijgen we de anale zone vochtig? Tijdens het vrijen wordt deze zone niet uit zichzelf vochtig. Wees dus wel voorzichtig met penetratie, want de spieren in deze zone hebben niet dezelfde rekbaarheid. Je maakt de zone op een natuurlijke wijze nat door speeksel, maar je kan ook gewoon voor glijmiddel gaan. Speeksel verdampt sneller, dus wij raden je glijmiddel aan tijdens deze Griekse geslachtsgemeenschap.

Ontspannen

Zodra je te vlug probeert te zijn, ontspannen de spieren zich niet goed. De sluitspieren blijven dan juist aangespannen. Dit is de reden dat het standje 'op zijn Grieks' nog wel eens pijnlijk is. Gelukkig zijn er verschillende manieren, waardoor het minder pijnlijk wordt:

  • De anale sluitspier verwijdt je met hulp van glijmiddel op basis van water.
  • Breng vervolgens langzaam een vinger in je anus en maak voorzichtige bewegingen. Zo vergroot je geleidelijk de anus, totdat hij voldoende is opgerekt.
  • Nu kan de penetratie pas uitgevoerd worden. Dit is de enige manier om pijn te vermijden. 

Hygiëne en veiligheid

De slijmvliezen rondom de zone zijn erg vatbaar voor infecties. In het ergste geval krijg je een anale scheur. Auw! Dit willen we natuurlijk voorkomen. Let daarom op de volgende dingen tijdens 'op z'n Grieks':

  • Versnelde penetratie zorgt soms voor scheuren, maar ook voor bloedingen en wonden.
  • Verder kan penetratie zorgen voor overdraagbare aandoeningen als herpes, gonorroe of syfilis. Een condoom gebruiken is dus erg belangrijk.
  • Het beste wat je doet, is voor en na de seks een bad nemen. 
  • Ja, bij anale seks kunnen er elementen van ontlasting tussenzitten. Toch kun je dit voorkomen door je anus te spoelen. Dit doe je door een klysma te gebruiken.