Ze's sekswoordenboek: webcam model

De maatschappij door Anjali

In ze's sekswoordenboek bespreken we onderwerpen als seksstandjes, fetsijen en beroepen. In dit artikel kun je alles vinden over webcam modellen.

Wat is een webcam model?

Een webcam model, of camwerker, is een sekswerker die seksuele handelingen uitvoert of toont via de webcam. Hierbij hebben sommige camwerkers een studio of aparte camera waarin ze alles streamen. Veel camwerkers werken via een website, waarbij meerdere camwerkers in dienst zijn. De klant kan in dit geval simpelweg inloggen op de desbetreffende website en met een camwerker chatten tegen betaling. De webcam is daarbij verbonden met een chatbox. De camwerker verricht handelingen die worden gevraagd via de chatbox, maar wel alleen als hij of zij zoch comfortabel voelt. Ook kunnen camwekers in een privéchat komen met een klant. In dat geval kunnen zij soms meer seksuele of extra expliciete handelingen verrichten. Steeds meer camwerkers werken vanuit huis, in hun eigen slaapkamer of een aparte kamer die daarvoor bedoeld is. Zij werken dan nog steeds vaak voor een website, maar hoeven niet naar een vaste studio. Camwerkers zijn altijd boven de achttien jaar. Mocht dit niet het gavel zijn, en zijn de camwerkers minderjarig, spreekt men van webcamkindersekstoerisme. Dit wordt als vorm van kindermisbruik gezien en daarom ook zwaar gestraft.

Wat verdient een webcam model?

Het precieze salaris van een camwerker is onbekend, omdat ieder model en iedere website een ander tarief hanteert. Ook hangt het af van het aantal bezoekers, privésessies en digitale fooien. Bij internationale websites kunnen bezoekers gratis een chatroom in, en verdiennen de camwerkers via fooien en privéshows. Op het Nederlandse platform IsLive betaal je wel om een chatroom in te kunnen. Het model verdient dan 18 cent per bezoeker per minuut. Het is dus echt afhankelijk van het aantal bezoekers en hoe lang ze naar je blijven kijken. Modellen kunnen via internationale platforms ongeveer 50.000 tot 100.000 dollar per jaar verdienen. De meest succesvolle modellen op deze internationale websites komen zelfs in de buurt van 50.000 dollar per maand!

Hoe word je webcam model?

Voor het worden van camwerker heb je niet veel nodig: eigenlijk alleen een laptop met goede internetverbinding. Met een goede en snelle internetverbinding hapert je beeld niet, waardoor klanten je beter kunnen zien en ze niet snel weggaan. Het is daarom altijd verstandig een internetkabel te gebruiken, in plaats van WiFi. Verder kun je jezelf het beste inschrijven op webcamplatforms, tenzij je al een groot aantal volgers op een ander social media-platform hebt.