7 hotspots om heerlijk Mexicaans te eten

Vrije tijd door Fatou

Taco’s, guacamole en margarita’s, honestly, wat wil je nog meer? Of je nu een date hebt, gaat borrelen met vriendinnen of gewoon zin hebt in comfort food met een spicy twist: deze 7 Mexicaanse hotspots zijn de beste in Amsterdam

Hier kan je heerlijk mexicaans eten

Taco Lindo, Haarlemmerweg 509

Bij deze kleine zaak in Bos en Lommer kan je dé Mexicaanse snack van dit moment bestellen, namelijk: taco birria. Birria is een schotel van langzaam gestoofd geit-, rund- of lamsvlees met gedroogde pepers, kruiden en knoflook, en het is ideaal als tacovulling. De bouillon, die uit het gerecht druppelt, speelt een belangrijke rol bij de snack. De tortilla’s worden erin gesopt en daarna op de hete bakplaat krokant gebakken. Daarna worden ze gevuld en is het de bedoeling dat je de taco’s tijdens het eten in de bouillon dipt. Behalve taco’s met birria, is er een vegan optie en een taco met dunne plakken gemarineerd varkensvlees.

Tacoteca, Ten Katemarkt

De eigenaren van deze taqueria zijn Pablo en Lucia. Ze hebben de namen ‘taco’ en ‘discoteca’ gecombineerd om duidelijk te maken dat ze ‘heerlijk eten’ én plezier willen bieden. Het zal je niet verbazen dat taco’s een favorite zijn van hun streetfood-menu. Met bravoure maken ze die voor je klaar. Je kan ze krijgen met gegrilde steak, buikspek, slow cooked pork, groenten of huitlacoche, Mexicaanse truffel. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag staan de mannen op de markt voor je klaar.

De Kaasserie, Bellamystraat 8

De eigenaresse van deze kasserie Paula Colchero, heeft zo’n beetje over de hele wereld gewoond, inclusief Mexico. Omdat ze de kazen uit dat land mistte, is ze die zelf gaan maken: queso frescoqueso panela en sinds kort, oaxaca. Deze halfharde, witte kaas staat bekend als ‘de koning der Mexicaanse kazen’.

Oaxaca, Spuistraat 279

Wie wel eens in Mexico is geweest, weet dat het eten daar vaak anders is dan het gemiddelde Mexicaanse restaurant in Nederland. Tuurlijk zijn er overeenkomsten en uitzonderingen op de regel, maar écht authentiek Mexicaans eten is moeilijk te vinden. Oaxaca is sinds 2023 geopend en brengt je terug naar de traditionele mexicaanse keuken.

LUPE, Willem de Zwijgerlaan 333

Voor eigenaar Juan is het zijn tweede zaak. In de Kerkstraat heeft hij al sinds 2001 een Mexicaanse cantina. Bij deze bijzondere Zuid-Amerikaanse hotspot in Amsterdam-West kan je doordeweeks terecht voor authentieke Mexicaanse gerechten. In het weekend serveren een heerlijke uitgebreide brunch.

Até, Keizersgracht 384

Wil jij Mexicaans eten op hoog niveau? Dat kan bij Até, ontwikkeld door chef Filip Hanlo. Dankzij zijn Mexicaanse moeder groeide de chef op in een horecafamilie in Yucatán. Daarna heeft hij grote restaurants gewerkt, zoals; Noma, Chez Panisse, Azure 45, Restaurant Cheval Blanc en Le Grand Restaurant.

Lees ook: De vreemdste maar lekkerste food combo’s