Zo hou je je kostbare items veilig op vakantie

Reizen door Maya Luz

Ga jij deze zomer op vakantie? Dan wil je natuurlijk dat jij en je kostbare spullen achteraf weer veilig thuiskomen. Dit is hoe jij jouw kostbare items veilig kunt houden tijdens je vakantie.

Lees ook: 7 tips om comfortabel in een hostel te verblijven

Gebruik geen tassen waar je gemakkelijk uit kunt stelen

Als je op vakantie bent in een grote stad of een ander toeristisch gebied, dan is het verstandig om goed op je spullen te letten. Dieven kunnen overal op de loer liggen. Als je in een toeristisch gebied bent, is de kans ook groot dat er dieven rondlopen die specifieke trucjes gebruiken om aan je spullen te komen. Wees dus altijd oplettend en verlies je spullen niet uit het oog. Gebruik daarnaast geen tas waar mensen gemakkelijk hun handen in kunnen steken. Denk hierbij aan open schoudertassen zoals tote bags. Ook rugzakken vormen een risico. De kans is namelijk groot dat je het niet doorhebt als iemand achter je loopt en iets uit je voorvakje pakt. Ga voor een cross-body tas of een heuptasje. Deze zijn een stuk minder makkelijk te stelen. Kies daarnaast voor een tas met ritsen of andere sluitingen die meer tijd kosten om open te maken. Alleen een knoopje is te makkelijk.

Neem alleen het hoognodige mee op pad

Ga je tijdens je vakantie op pad? Laat dan vooral je kostbare spullen in je hotel of appartement als je ze niet nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je paspoort, je huissleutels (voor je huis in Nederland) en die dure camera die je waarschijnlijk toch niet aan gaat raken. Hoe minder spullen je bij je hebt die gestolen kunnen worden, hoe beter. Berg al je belangrijke spullen op in je tas op een plek waar ze niet makkelijk te pakken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zijvakje binnenin je tas. Hierdoor kan een pickpocket ook niet snel langs je lopen en je portemonnee pakken.

Doe zo min mogelijk kostbare items in je ruimbagage

Voor tijdens je reis naar je vakantiebestemming, is het ook verstandig om al je kostbare spullen dichtbij je te houden. Doe al je belangrijke spullen in je tas of koffer die met je meegaat de cabine in. Mocht je koffer kwijtraken tijdens de reis, dan ben je de belangrijkste spullen niet kwijt. Je kunt eventueel ook een tracker in je koffer doen om te kunnen zien waar deze is als er iets misgaat. Maar ook dan raden we je aan om dure en belangrijke spullen dichtbij je te houden.

Laat je spullen niet alleen achter op het strand

Wanneer je naar het strand gaat, is het niet gek als je wil zwemmen. Maar wat doe je dan met je spullen? Nou, neem ze vooral mee het water in. Je kunt tegenwoordig veel verschillende soorten watertasjes kopen waarmee je gewoon met je telefoon en andere spullen het water in kan. Hierdoor vermijd je het risico dat iemand langs je spullen loopt en er met je telefoon vandoor gaat. Daarnaast hoef je ook niet iemand te vragen om bij de spullen te blijven, dat scheelt ook weer gedoe.