Eva uit Over Mijn Lijk stopt met chemokuur: "Het is gewoon te zwaar"

Media door Alyssa

Shit, het gaat niet zo lekker met Eva Hermans-Kroot (26) uit Over Mijn Lijk. Ze kreeg in 2021 de diagnose longkanker en heeft sindsdien al 12 (!) verschillende behandelingen gehad. Maar al die chemo en pillen beginnen nu echt hun tol te eisen. Eva is kapot, misselijk en moet vaak overgeven. Daarom heeft ze nu een moeilijke beslissing genomen: ze stopt met de chemo.

Lees ook: Mooi! Zoë uit Over Mijn Lijk werd in de 'laatste fase van haar leven' verliefd: "nooit verwacht"

Stoppen met de chemo

Eva deelt een foto op Instagram waarop te zien is dat ze moet huilen. Bij de foto schrijft ze de volgende tekst: "Omdat het simpelweg gewoon te zwaar is en omdat mijn kwaliteit van leven hieronder lijdt. De arts begreep dit en ik stop dus met deze kuur."

Lees ook: Over Mijn Lijk-Eva is toch wel een klein beetje bang voor de dood: "Ik plan nog maar maximaal drie maanden vooruit"

Toch niet helemaal klaar met behandelingen

Maar wacht even, dit betekent niet dat Eva helemaal stopt met álles. Ze gaat namelijk weer beginnen met haar oude pillenkuur. Deze zorgt ervoor dat de kanker niet als een gek gaat groeien. En alsof dat nog niet genoeg is, hoopt Eva binnenkort te kunnen starten met een experimentele behandeling. Dan zou ze naast haar oude pillen nóg een kuur erbij krijgen. Spannend, want niemand weet of het gaat werken. Plus, de bijwerkingen zijn niet mals. Zo staan bloedarmoede, misselijkheid en diarree en overgeven op het lijstje. Toch heeft Eva goede hoop dat het allemaal wel zal meevallen. Ze hoort binnenkort of ze groen licht krijgt voor deze experimentele behandeling. Fingers crossed!

Lees ook: Tranen met tuiten bij Over Mijn Lijk-kijkers door afscheid van Jeffrey: "Wat is het toch een verschrikkelijk mooi programma"

Lichtpuntje: Eva voelt zich iets beter

Gelukkig is er ook een klein lichtpuntje in dit heftige verhaal. Eva schrijft dat ze zich inmiddels weer een stukje beter voelt. Dat is goed om te horen! Want man, die meid heeft toch al zoveel moeten doorstaan. Petje af voor haar doorzettingsvermogen en positiviteit, die zijn ronduit bijzonder te noemen. Laten we hopen dat de nieuwe behandelingen aanslaan! Heel veel sterkte Eva.

Je bekijkt de emotionele Instagram-post waarin Eva Hermans-Kroot uit Over Mijn Lijk haar verhaal vertelt hieronder:

Meer op Instagram

 

Lees ook: Over Mijn Lijk-kijkers in tranen door laatste momenten van Zoë: "leven is zo oneerlijk"