Gebruik dit drukpunt om beter in slaap te komen

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Slapen behoort tot een van onze favoriete bezigheden. 's Avonds lekker onder het wol kruipen of 's middags op de bank voor een power nap, we worden er helemaal gelukkig van. Het is wat minder leuk als je vaak slecht in slaap kan komen, of dat je 's nachts vaak wakker wordt. Gelukkig zijn er een aantal - ietwat vreemde - maniertjes om in slaap te vallen. Eén daarvan is het indrukken van dít drukpunt. Lees gauw verder.

Lees ook: Dit is waarom vrouwen vaker migraine hebben dan mannen

Drukpunten om in slaap te vallen

Er zijn verschillende hulpmiddelen om in slaap te vallen. Misschien gebruik je wel een sound machine of neem je medicijnen om als een roosje te slapen. Een andere manier is om de drukpunten op je lichaam te stimuleren. Drukpunten zijn plekken op het lichaam waar bijvoorbeeld zenuwbanen dicht bij het oppervlakte komen en zijn over je gehele lichaam te vinden. Als je op zo'n punt drukt kan het pijn doen, maar het kan ook voor andere dingen, zoals stressvermindering of jawel, betere slaap zorgen. Vind je de juiste punten, dan val je zo in slaap.

Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar alsnog wordt het al eeuwenlang gebruikt. Je kunt het altijd proberen en wie weet heb je nooit meer in slaap val-problemen.

Pericadium (hand) drukpunt

Het meest gebruikte drukpunt om beter in slaap te komen, is de pericadium. Deze zorgt voor het verzachten van angsten en het bevorderen van een diepe slaap. Dit punt bevindt zich aan de binnenkant van de hand, tussen je twee pezen, een paar centimeter van je pols. Hoe kom je bij dit punt? Beweeg je duim in een cirkelvormige beweging op het drukpunt en haal 10 keer diep adem terwijl je druk uitoefent. Wissel dan en doe de andere hand.

Hart 7 (polsplooi)

Moch je nu écht niet in slaap komen, zelfs niet na het indrukken van het punt op je hand, dan kun je altijd nog de hart 7 indrukken. Dit punt werkt tegen slapeloosheid en oncontroleerbare emoties. Hoe bereik je dit drukpunt? Leg je wijsvinger op het stuk waar de onderarm en hand samenkomen, het begin van de pols. Houd dit gebied voorzichtig met 2 vingers ingedrukt terwijl je 5 keer langzaam en diep ademhaalt. Laat het voelen alsof je je ademhaling en energie met je vingertoppen verbindt. Herhaal vervolgens aan de andere pols.

Lees ook: Een goede nachtrust: met deze tips zul je beter slapen