Zo stel jij jouw outfit samen voor de Eras tour

Mode & trends door Maya Luz

Are you ready for it? Deze week is het dan eindelijk zover! Op 4, 5 en 6 juli komt de spectaculaire Eras tour van Taylor Swift naar Amsterdam. Heb je kaartjes maar weet je nog niet wat je aan moet? Geen paniek, want met deze outfittips gaat jouw outfit nooit out of style.

Lees ook: Het is bijna juli: deze festivals kun je bezoeken

Kies je favoriete era

Taylor Swift heeft een uitgebreide discografie. Met maar liefst elf albums is er dus genoeg keuze als het op outfits aankomt. Als je niet zo goed weet wat je aan moet trekken, kun je beginnen met nadenken over wat jouw favoriete era is. Welk album spreekt jou nou het meeste aan? Wanneer je dit weet kun je gemakkelijk een leuke outfit bedenken die aansluit op dit album. Is jouw favoriete era bijvoorbeeld Reputation? Ga dan voor outfits met slangenprintjes, leer en een duistere vibe. Voor Red is een rode outfit natuurlijk een no brainer. En voor Folklore of Evermore kun je een cottagcore outfit samenstellen. De keuze is reuze, maar wat je ook kiest, de outfit is ongetwijfeld timeless.

Recreëer een outfit die Taylor eerder droeg

Taylor heeft in haar lange carrière een hoop verschillende iconische outfits gedragen. Denk aan looks die ze droeg op rode lopers of in muziekvideo's. Als er een specifieke outfit van Taylor is die jij erg mooi vindt, is dit het moment om hem na te maken. Ga bijvoorbeeld voor de rode jurk uit de muziekvideo van I Bet You Think About Me of de look die ze dit jaar droeg naar de Grammys. Je kunt zelfs een outfit namaken die Taylor draagt tijdens de Eras tour, wie weet matchen jullie wel!

Laat je inspireren door songteksten

Alle Swifties weten dat Taylor Swift bekend staat om haar songteksten. Ze is een schrijver en een echte verhalenverteller (en een tortured poet). Je kunt op veel manieren de teksten laten terugkomen in je outfit. Ga je bijvoorbeeld samen met je bestie? Ga dan samen als sunshine en midnight rain van het nummer Midnight Rain. Of ga samen met je partner verkleed als Miss Americana en de Heartbreak Prince. Of wat dacht je van poison ivy en daisy van Don't Blame Me.

Leg de focus op je favoriete liedje

Voor veel Swifties voelt het als een onmogelijke taak om een favoriete liedje uit te zoeken, het zijn er gewoon te veel. Maar als het je toch lukt om een favorietje te kiezen, kun je ook je outfit hierop baseren. Ga bijvoorbeeld helemaal in de zilveren glitter voor Mirrorball of combineer een groene jurk met blaadjes voor Ivy. Er zijn ontzettend veel leuke manieren om jouw favoriete nummer om te zetten in een unieke outfit voor de Eras tour.

Draag comfortabele schoenen naar de Eras tour!

We weten dat je schoenen ook een belangrijk onderdeel zijn van je outfit. Maar onthoud dat de Eras tour een erg lang concert is waarbij je waarschijnlijk de hele tijd gaat staan en dansen. Kies dus vooral schoenen uit die lekker zitten en waarvan je weet dat ze geen pijn gaan doen. Ga je toch voor die toffe cowboylaarzen? Loop ze dan eerst goed in!

Sta even extra goed stil bij je accessoires

Je Eras tour outfit is natuurlijk niet af zonder de juiste accessoires. Denk aan een dertien op je hand, een arm vol met friendship bracelets en eventuele andere extraatjes. Houd er rekening mee dat je outfit niet het zicht van andere Swifties kan beperken in de Arena. Een cowboyhoed is bijvoorbeeld superleuk voor op foto's maar zet deze af wanneer de show begint. Sta daarnaast ook stil bij je tas. Je tas mag niet te groot zijn. Ga voor een kleine, compacte tas waar al je essentials inpassen. Er zijn bij de Eras tour best strikte regels, lees je dus vooral goed in voordat je gaat.