Zo maak je jezelf zomerklaar

Fashion door Djamila

Betaald partnerschap met HEMA

De zomer is in het land en we weten allemaal wat dat betekent: frisse cocktails, de zon op het gezicht en misschien wel een reisje naar een warm land. De overgang van lente naar zomer gaat vanzelf, maar het is wel belangrijk dat je je goed voorbereidt op de warmere maanden van het jaar. Wat kan je doen om je kiplekker te voelen tijdens de zomer? We geven je een aantal handige tips!

3 Tips om de zomer vol zelfvertrouwen in te zetten

1. Ga lekker zweten

Eigenlijk zou je het hele jaar door aan sport moeten doen, maar better late than never, toch? Het begin van de zomer is het perfecte moment om dag te zeggen tegen dat overtollige laagje dat je tijdens de winter hebt opgebouwd. Niet dat je dat per se nodig hebt om je goed te voelen over jezelf, maar sporten is natuurlijk gewoon goed voor de gezondheid.

Welke sport je doet, kies je helemaal zelf. Je kunt een abonnement starten in de sportschool, maar loop gerust ook af en toe een rondje of zoek leuke home workouts op YouTube. Er zijn in elk geval meer dan genoeg mogelijkheden om fitter te worden. Als je daarbij een sport kiest die je aanspreekt, houd je het ook veel langer vol. Beginnen maar!

2. Geef je kleerkast een update

Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe outfits, dus vergeet niet om je garderobe eens op te frissen. Tijdens de warmere zomermaanden is vooral de juiste lingerie erg belangrijk, omdat je dan minder snel zweet en je ook gewoon goed in je vel voelt. Ga bijvoorbeeld voor een HEMA bh in een leuk kleurtje met een comfortabele pasvorm.

Een nieuwe zomeroutfit zorgt dat je je lichamelijk comfortabeler voelt, maar heeft ook een groot effect op je zelfvertrouwen. Niets leuker dan samen met vrienden gaan shoppen of online het internet afspeuren naar de laatste zomertrends.

3. Leg jezelf in de watten

Misschien wil je tijdens de zomer wel extra zorg dragen voor jezelf, maar hoe doe je dat precies? Ja, sporten en nieuwe kleren helpen, maar soms is er nog iets meer nodig. Denk maar aan een verwendagje in een spa (alleen of met twee), een reisje naar een warm land of zelfs gewoon een avondje cinema met je beste vriendin. Kleine extraatjes, maar ze zorgen alvast voor een goed begin van de zomer!