Zó blijft je nagellak langer zitten

Beauty door Linde

Heb jij ook het probleem dat je nagellak binnen een paar uurtjes al afbladdert? Super vervelend, je wil het liefst dat het minstens een week blijft zitten. Wij hebben hier gelukkig wat tips voor. Hopelijk blijft het de volgende keer dan wat langer mooi op je nagels zitten.

Lees ook: Deze methodes maken jouw nagels sterker (volgens dermatologen)

Gebruik een goede nagellak

Als je wil dat nagellak goed blijft zitten, is een goed product een must. Wist je dat dit ook een houdbaarheidsdatum heeft? Kijk daar dus even naar voor je je nagels begint te lakken. Wanneer het oud is smeert het vaak niet goed. Gooi het als het ouder dan twee jaar is weg. Of als het niet meer goed smeert. Wanneer je een goedkoop product gebruikt, werkt het misschien niet zo goed als een iets duurdere. Nu hoef je geen fortuin uit te geven aan een nagellakje. Bedenk wel dat een 50 cent nagellak waarschijnlijk niet de beste is. Goedkoop is duurkoop komt toch vaak voor.

Prep je nagels 

Het klinkt misschien gek maar op schone nagels blijft de lak langer en beter zitten. Je hebt hier geen speciaal middeltje voor nodig, azijn werkt top. Maak je nagels schoon met wat azijn en een watje of wattenstaafje. Dit haalt de bacteriën weg en je lak blijft beter zitten.

Basecoat

Nadat je je nagels schoon hebt gemaakt, breng je een basecoat aan. Dit is een van de beste manieren om de lak lang mooi te houden. Als je vaak je nagels lakt, wist je dat waarschijnlijk al.

Dunne of dikke laagjes?

Als je wil dat je nagellak lang blijft zitten, breng je misschien vanzelf een dikke laag aan. Maar dit zorgt er eigenlijk niet voor dat je nagellak lang mooi blijft. Dunne laagjes werken beter dan één hele dikke laag. Bij een dikke laag hecht de vloeistof namelijk zich minder goed. Hierdoor bladdert de nagellak sneller af.

De rand van je nagels 

Je wil je nagels tot net boven je nagelriem lakken. Dit ziet er niet alleen net en mooi uit, maar hierdoor laat het ook minder snel los. Twee vliegen in één klap dus.

Topcoat

Als je de basecoat al kende, ken je de topcoat vast ook. Dit is een transparante lak die je boven op de gekleurde lak doet. Dit beschermt de lak én geeft het een mooie glans. Het is de beste finishing touch aan je nagels.

Koud nagel-bad

Wanneer de lak opgedroogd is, is het een goed idee even een koud bad aan je nagels geven. Door het koude water verstijft je nagellak. Hierdoor blijft het langer zitten.

Lees ook: Beschadigde nagels door gellak of acryl? Probeer deze kuren eens