Ariana Grande reageert op docu over misbruik bij Nickelodeon: “Maakt me van streek”

Celebs door Zita

Enkele maanden geleden ging de documentaire ‘Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV’ in première. Hier was onder andere in te zien dat zangeres en actrice Ariana Grande verontrustende scenes speelde in de series Victorious en Sam and Cat. Ariana reageert voor het eerst op de documentaire in een podcast.

Lees ook: Heftig! Docuserie onthult ernstig seksueel misbruik bij Nickelodeon kindersterren

Ariana Grande over docu Nickelodeon

In de podcast ‘Podcrushed’ is Ariana Grande te gast. Ze uit zich hier voor het eerst over de documentaire waarin de waarheid naar boven kwam over hoe het er achter de schermen aan toeging bij Nickelodeon. “Het is verschrikkelijk om te luisteren naar de ervaringen die sommige van mijn collega’s zijn ondergaan”, vertelt ze in de podcast. Ariana is van mening dat de omgeving op een set veiliger gemaakt moet worden als kinderen gaan acteren. “Ik vind dat er te allen tijde psychologen aanwezig moeten zijn,” zegt ze.

Ook vertelt Ariana dat ze vindt dat ouders altijd in de buurt moeten blijven op de set. “Als een kind wil acteren of muziek wil maken waarmee ze beroemd kunnen worden, dan moet er in het contract therapie voorzien worden. Minstens twee of drie keer per week, verplicht,” zegt ze.

Lees ook: Ariana Grande zag er 13 jaar geleden uit als een ander mens

Van streek over eigen beelden

Niet alleen haar collega’s hebben verontrustende dingen meegemaakt op de set. Ook Ariana zelf moest soms pornografische dingen uitbeelden op camera. Ze kijkt nu heel anders naar het onderwerp sinds de beschuldigingen naar voren zijn gekomen. “Kijkend naar sommige scenes die ik als tiener speelde, maakt dat mij oprecht van streek in deze nieuwe context. Onze show was cool door onze andere kijk op humor”, zegt ze. “Die humor ging eigenlijk te ver en het ging allemaal zo snel. Als de beelden niet op TV mochten verschijnen, kwamen ze wel op d website. Ariana is dan ook heel boos over de gebeurtenissen.

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV

In deze documentarie onthullen beroemde kindersterren zoals Drake Bell verhalen over de heftige dingen die hen is overgekomen achter de schermen bij Nickelodeon, zoals seksueel misbruik. Acteercoach Brian Peck en schrijver-producer Dan Schneider werden hiervan beschuldigd. Zij waren erg machtig op de set en ze maakten behoorlijke misbruik van deze macht. Ook Jennette McCurdy sprak zich eerder al uit over de toxische omgeving achter de schermen bij Nickelodeon in haar boek "I'm glad my mom died".