Ariana Grande: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Ariana is een Amerikaans zangeres en actrice. Als actrice kreeg Ariana bekendheid door haar rol als Cat Valentine in de serie Victorious. 

Over Ariana Grande

Volledige naam
 Ariana Grande-Butera
Geboortedatum
26 juni 1993 (leeftijd 30 jaar)
Geboorteplaats
Boca Raton, Florida
Huidige woonplaats
Los Angeles
Relatiestatus
Ariana is getrouwd met Dalton Gomez

Achtergrondinformatie

Ariana Grande begint haar loopbaan als actrice in de musical 13 en de serie Victorious. Ook plaatst ze op YouTube verschillende covers. Onder andere Only Girl (In The World) van Rihanna en Hurt van Christina Aguilera. In 2013 breekt ze als zangeres door met het nummer The Way.

Jeugd

Ariana groeit op in Boca Raton in Florida. Ze is van Italiaanse afkomst; haar moeder is Joan Grande, een directeur van een telefoon- en alarmsysteembedrijf. Haar vader is Edward Butera, eigenaar van een grafischontwerpfirma in Boca Raton. Op haar achtste scheidden haar ouders. Nice to knwo: Ariana is door haar ouders vernoemd naar prinses Oriana, een personage uit de tekenfilmserie Felix de Kat. Ze heeft één oudere halfbroer, Frankie Grande.

Omdat Ariana acteren zo leuk vond was ze in veel lokale theaterproducties te zien. Ze zong toen ze pas 8 jaar oud was het nationale volkslied van de Verenigde Staten voor de Florida Panthers. In 2008 maakte Ariana haar acteerdebuut in de Broadwaymusical 13. Ze verliet de middelbare school toen ze in de musical begon te spelen.

Carierre

Ze maakte haar echte doorbraak als Caterina "Cat" Valentine  in de serie Victorious. Naast haar acteerwerk coverde Ariana nummers op YouTube. Na Victorious kwam er een spin-off van deze serie genaamd Sam & Cat, wat ook een groot succes werd.

Het nummer The Way (samen met Mac Miller) wordt in het voorjaar van 2013 de doorbraak van Ariana Grande op muzikaal gebied. Haar debuutalbum Yours Truly verschijnt in de zomer van dat jaar.

Ook maakt samen met Jessie J en Nicki Minaj de track Bang Bang. Het kerstnummer van, Santa Tell Me, wordt ook een groot succes.

Op 22 mei 2017 pleegt een terrorist een aanslag aan het einde van een concert dat Ariana in Manchester geeft. Daarbij komen 22 mensen om het leven. Naar aanleiding van die aanslag geeft ze op 4 juni een benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers en als steun voor de getroffenen.

De afgelopen jaren heeft Ariana ook nog samengewerkt met Justin Bieber en The Weeknd.

Vermogen Ariana Grande

Ariana heeft een geschat vermogen van ongeveer 50 miljoen Euro.

Instagram Ariana Grande

Bekend van

Victorious

Victorious is een Amerikaanse televisieserie en liep van 2010 tot en met 2013. Het gaat over de studente Tori die op Hollywood Arts High School zit. Op die school heeft ze te maken met allerlei typische personages, waaronder Robbie. Een jongen die een nerd-achtig karakter heeft en altijd een handpop bij zich draagt. Ariana Grande speelt in de serie het personage Cat Valentine.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Ariana Grande

Hoeveel cm is Ariana Grande?

Ariana Grande is niet heel groot van stuk, ze is amper 155 cm lang (oftewel 5 ft 1).

Wat is de echte naam van Ariana Grande?

De echte naam van Ariana is Ariana Grande-Butera.

Wie is de vriend van Ariana Grande?

Ariana heeft een relatie met Dalton Gomez, in 2021 zijn ze getrouwd.

Met wie heeft Ariana Grande een relatie gehad?

Van 2012 tot 2014 had Ariana Grande een relatie met Jai Brooks. Dat is een Australische YouTuber. In 2013 kreeg ze een relatie met Nathan Sykes. Men zegt echter dat dat een stunt zou zijn.

Waar gelooft Ariana Grande in?

Ariana hangt het Kabbala-geloof aan.

Hoeveel octaven zingt Ariane Grande?

Ariana heeft een bereik van vier octaven. Haar stem wordt ook wel vergeleken met die van Christina Aguilera en Mariah Carey.

Hot or Not?

  • Yes! (4)
  • Nope! (3)