Met volle aandacht van elkaar genieten in bed: sacred sexuality, zo doe je dat

Intiem door Claire

Tijdens de seks is het fijn en belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar en in het moment te zijn. Dit doe je bij sacred sexuality, waarbij je met volle aandacht van elkaar geniet. Zo doe je dat.

Lees ook: Aan het overdenken tijdens de seks? Zo stop je ermee

 

Ongemakkelijk en spannend

Een vorm van intimiteit beleven, is spannend. Bij velen komt daar onzekerheden tijdens de seks bij kijken: lig ik er wel goed bij? Maak ik rare geluiden? Deze gedachtes halen je helemaal uit het moment en weerhouden je van heerlijke seks waarbij je uit je hoofd bent en juist in je lijf. Je moet weer genieten. Hoog tijd voor sacred sexuality.

Waarom sacred sexuality?

Het is belangrijk om de manier van intimiteit te beleven die je bij sacred sexuality voelt. En ja… ook dat is spannend, maar je ziet dat dit na verloop van tijd vermindert en dat je je minder zenuwachtig of ongemakkelijk voelt. Dit komt door het liefdeshormoon oxytocine dat je lichaam aanmaakt als je iemand aankijkt, elkaar liefdevol aanraakt of omhelst. Het hormoon maakt dat je dieper ontspant en een connectie voelt met de ander. Volg deze stappen om dit hormoon in het leven te roepen.

  • Omgeving

Creëer een rustgevende omgeving waar je je helemaal veilig voelt en er geen plaats is voor schaamte. Maak het warm en kies een ruimte waar je niet wordt gestoord. Brand wat kaarsjes, zorg voor gedimd licht en zet wat rustige muziek op.

 

  • Samen mediteren

Zit tegenover elkaar in de kleermakerszit. Raak elkaars benen een beetje aan en richt je op de ademhaling, hartslag en lichaamswarmte van de ander door je hand op het hart van diegene te leggen. Hier ligt je hartchakra, het centrum van alles. Je emotioneel en fysiek welzijn, compassie en liefde. Maak hartcontact en laat de energie van liefde stromen. Klinkt heerlijk, toch?

 

  • Elkaar aankijken

Kijk elkaar na het contact en mediteren voor een lange tijd aan zonder te lachen of weg te kijken. Het is in het begin misschien spannend en ongemakkelijk, maar na een tijdje merk je dat je een diepe laag bereikt die verder gaat dan elkaars fysieke zijn. Het is heel erg intiem. Je stelt je kwetsbaar op, ziet de ander echt en voelt je zelf gezien. Het is een heel bijzonder gevoel.

 

  • Aanraking

Seks is veel meer dan alleen penetratie. Begin eens om met elkaar strelen en masseren, in bepaalde culturen zijn deze handelingen bedoeld om de levensenergie te laten stromen en de magie van seksualiteit niet alleen met je lichaam, maar ook met je geest en ziel te ervaren. Het is daarbij ook gewoon heel fijn en ontspannen.

 

  • Bespreek consent 

Goede seks begint bij consent, jij of de ander mogen niet over elkaars grenzen gaan. Het is dus goed om te blijven communiceren over wat je fijn vindt (in een relatie is dat altijd goed). Keep talking! 

In het Engels betekent sacred sexuality, heilige seksualiteit. Klinkt misschien niet heel lekker, maar denk er maar eens over na. Je hebt elkaars volle aandacht en zijn helemaal aanwezig in het moment. Enjoy it! Als het maar goed voelt.