Lena deelt openhartig spijt over cosmetische ingrepen: 'Zag er ordinair uit'

Media door Alyssa

Lena Semenova, bekend van haar deelname aan realityshows zoals Echte Meisjes in de Jungle en Ex on the Beach, heeft onlangs haar verhaal gedeeld in de documentaire Chasing Beauty, die momenteel wordt uitgezonden in België. In de documentaire vertelt Lena openhartig over haar ervaring met cosmetische ingrepen en waarom ze er nu spijt van heeft.

Twee Brazilian Butt Lifts

Na haar deelname aan Ex on the Beach werd de realityster overspoeld met aanbiedingen van plastisch chirurgen. En wat deed ze? Ze ging er vol voor. Twee keer een Brazilian Butt Lift later zat ze met een kont waar Kim K jaloers op zou zijn. Maar was ze er blij mee? In het begin wel, maar die blijdschap verdween al snel. "Als ik ging shoppen, zat alles te strak. Het zag er gewoon ordinair uit. Mensen zeiden ook steeds vaker dat mijn figuur niet klopte. Ze hadden gelijk, al kon ik dat aanvankelijk niet toegeven."

De strijd om haar lichaam terug te krijgen

Lena probeerde wanhopig om de Brazilian Butt Lift ongedaan te maken, maar helaas ging dit zonder succes. "De tweede arts heeft mij écht verpest", vertelt ze. "Ik kon niet meer normaal lopen, omdat mijn lichaam zo uit verhouding was. En op mijn rug liggen? Dat mocht ik eveneens vergeten met die opgepompte kont."

Lelijke littekens 

Maar het allerergste? Een van de meest pijnlijke aspecten voor de realityster is dat ze haar moeder heeft beïnvloed om een operatie te ondergaan bij dezelfde chirurg. Deze operatie heeft bij haar moeder geleid tot lelijke littekens, waardoor de moeder van Lena zich schaamt en geen shirtjes met korte mouwen durft te dragen.

Instagram is de boosdoener 

Lena geeft toe dat sociale media, vooral Instagram, een grote rol hebben gespeeld in haar beslissing om cosmetische ingrepen te ondergaan. De perfecte lichamen die ze op het platform zag, veroorzaakten een gevoel van onzekerheid. "Als ik het terug kon draaien had ik het ook nooit gedaan", vertelt ze eerlijk. "Mijn lichaam is niet meer zoals het voorheen was, het is ook niet meer lenig. Mijn bouw is ook echt heel erg veranderd."

Waarschuwing van Lena

Hoewel Lena destijds naar eigen zeggen goed had nagedacht over de operaties en de risico's had opgezocht, had ze geen rekening gehouden met het feit dat haar complete lichaamsbouw kon veranderen.  "Het was voornamelijk dat ik mijn heupen op wilde vullen." Nu wil ze anderen waarschuwen voor de gevolgen van ondoordachte keuzes op het gebied van cosmetische ingrepen, in de hoop dat ze niet dezelfde fouten maken als zij.

Lees ook: Imke uit Ex on the Beach neemt drastisch besluit: 'Bye, opgespoten face'