Waarom je naar de nieuwe reality-tv serie ‘I kissed a girl’ wil kijken

Media door Claire

De reality-show is een populair genre op tv. Er zijn veel verschillende shows waarbij producenten nooit zonder ideeën lijken te zitten. Elke show is weer een variant op de vorige, denk aan Ex on the beach, Temptation Island en Love Island. Op deze laatste is nu een queer versie: I kissed a girl. Dit is waarom je het wil bekijken.

Lees ook: Waarom doen reality shows het zo goed?

De serie 

I Kissed a Girl is een variant van Love Island, de realityserie waar je een aantal jonge singles volgt die tijdens hun verblijf op een sprookjesachtig eiland op zoek zijn naar de ware liefde, terwijl camera’s hen dag en nacht filmen. Om zo lang mogelijk op het eiland te blijven, moeten de singles koppels vormen. Dit is ook zo met deze serie, het enige verschil is dat de kandidaten nu allemaal queer dames zijn. Tien singles van in de twintig worden naar een luxe villa gestuurd en daar aan elkaar gekoppeld. Naarmate de dagen voorbijgaan komen er nieuwe kandidaten binnen waarop er opnieuw koppels gevormd worden. Als dit niet snel genoeg gebeurt moet er iemand weg.

 

Verschillen tussen Love Island en I Kissed a Girl 

Alhoewel het er misschien erg op lijkt, zijn er ook verschillen tussen de twee series. Naast dat er geen hetero koppels gevormd worden, is de manier waarop er met elkaar wordt omgegaan ook verfrissend. In Love Island zien we mannen en vrouwen die te veel alcohol drinken en elkaar versieren, uitschelden en dumpen. In I Kissed a Girl is dit anders en veel liefdevoller. Je ziet hun onzekerheden, blijdschap om ergens in een groep te horen en vrouwen die soms net uit de kast zijn gekomen en op zoek zijn naar de liefde. Ze zijn openhartig en eerlijk over hun gevoelens. Dit maakt het fijn om naar te kijken.

 

Plezier

Wat ook opvallend is, is dat het meer lijkt op een vakantie dan een competitie. Als de kandidaten geen diepe gesprekken voeren of liefdevol kussen, vertellen ze over hun ervaringen als queervrouwen en hebben ze vooral een hoop plezier. Ze hebben ook echte vriendschappen opgebouwd. Iets wat je vaak ziet gebeuren in de hechte queergemeenschap.

 

Waar te zien?

Ben je nieuwsgierig geworden? Het enige streamingplatform ter wereld waar je de show bekijkt, is het BBC iPlayer-streamingplatform. Helaas is deze alleen beschikbaar in Engeland. Gelukkig is het op een manier mogelijk om het in Nederland te bekijken en dat is met VPN Nederland. Dit is een app waarmee je je virtuele locatie wijzigt en virtueel browst vanuit andere locaties en landen dan Nederland. Als je dit hebt, heb je de mogelijkheid om de serie te bekijken. Veel kijkplezier!