Frenna vergezelt koningspaar naar Atlanta: 'Het is een eer'

Media door Alyssa

Vandaag gaat Frenna op een supercoole trip met koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Atlanta, de place to be van de hiphopscene. Het koningspaar gaat een legendarische hiphop studio bezoeken en Frenna hoopt dat de koning een crash course krijgt in alles wat hiphop is. "Het gaat om het genre, het proces en de creativiteit die nodig is. Niet iedereen kan dit zomaar doen", vertelt de rapper aan het ANP.

Erkenning voor de scene

Het bezoek vindt plaats in de iconische 'Patchwerk Recording Studios', waar legendes als Outkast, Beyoncé en 2Pac in het verleden nummers hebben opgenomen. Dat de koning daar naartoe gaat, is volgens Frenna echt een grote shout-out naar de hiphopscene. Frenna, die eigenlijk Francis Edusei heet, zegt dat Atlanta momenteel dé plek is waar alles gebeurt qua hiphop. "Het genre ontstond in New York, maar nu is Atlanta eigenlijk leading in de muziek. De grootste namen van nu komen namelijk uit Atlanta. Het is al vet dat de koning voor hiphop kiest, maar dus helemaal dat hij ook naar Atlanta gaat."

Impact van hiphop

De rapper hoopt dat Willem-Alexander en Máxima tijdens hun bezoek inzien dat niet iedereen zomaar kan rappen en hoe groot de invloed van hiphop wereldwijd is. Veel mensen onderschatten dat, volgens hem. Hij wil maandag daarom een connectie leggen tussen Nederland, Amerika, hiphop en de koning.

Frenna en zijn samenwerking met grote namen

De afgelopen jaren heeft Frenna gewerkt met artiesten als Jonna Fraser, SFB, Cho, Mula B en Ronnie Flex. Hij scoorde hits met nummers als Pretty Girls, Paparazzi en My Love. Het verhaal wordt mooi rond als hij vertelt dat zijn liefde voor muziek begon door een rapper die ook uit Atlanta komt. "Ik zag Future op het podium en dacht: dat wil ik ook. Door hem maak ik nu muziek."

Studio sessie in Atlanta

Na het koninklijke bezoek duikt Frenna zelf ook de studio in Atlanta in. Of de koning ook bij zijn sessie komt kijken, dat is nog even afwachten. "We zien wel hoe en wat", zegt de rapper hierover. Hoe dan ook, het is supercool dat het koningspaar interesse toont in hiphop en dat Frenna erbij mag zijn. Het laat zien hoe invloedrijk hiphop is geworden, ook buiten de scene. Hopelijk leert de koning er veel van en krijgt de muziek de erkenning die het verdient!

Lees ook: Moet je luisteren! Joost Klein lanceert zijn nieuwe nummer na Songfestival-drama