YouTube-toppers: Kinderprogramma's van vroeger

Media door Petra

Wie kent ze niet deze gouwe ouwe kinderseries van vroegah? Alle intro?s zijn stuk voor stuk nog steeds mee te zingen. Heerlijk jeugdsentiment! Ze.nl heeft voor jou een selectie gemaakt. Kijk en zing mee: ga terug in de tijd!
 
Geef nooit op
 
In deze show liet Peter Jan Rens tussen 1991 en 1999 wensen van kinderen uitkomen. Daar wilde iedereen wel aan meedoen!

Bassie & Adriaan
 

Wie kent de acrobaat en zijn gekke clown niet? En hun hulpje Robin de Robot.... Allemamaggies! Van 1978 tot 1996 was dit artiestenduo te bewonderen op de buis.

Seabert

'Seabert ook al is hij klein kijk maar eens hoe slim een zeehondje kan zijhijn!' Deze animatie had als doel kinderen wat respect voor de natuur bij te brengen.

Alfred J. Kwak

Bij dit megabekende liedje gezongen door Herman van Veen zal iedereen meteen aan Alfred, het kleine schattige gele eendje denken!

Telekids


Wie is er niet met Carlo en Irene opgegroeid? Dit nummer zing ik vaak nog met vriendinnen als we onzelf met moeite naar de sportschool slepen.

Ovide en zijn vriendjes

Vogelbekdier Ovide beleeft met zijn vriendjes allerlei avonturen op een tropisch eiland waarbij ze regelmatig tegengewerkt worden door de slang Pie en zijn hulpje Zozo.

De Grote Meneer Kaktus Show
 
'De tweede ronde!! De tweede ronde!!' Kweetniet, Mr. Kaktus en Mevr. Stemband maakte er elke keer weer een spectakel van.

Boes Boes
 
Boes is een oer-Hollandse os op klompen die heel wat te stellen heeft met de dieren die op en om zijn boerderij wonen, zoals de hond Saffie en de schildpad Dolly.

Dommel
 
De strip werd al in 1968 bedacht en eind jaren '80 begin jaren '90 in Nederland uitgezonden. De dikke, witte luie hond heeft Semafoor, de gekke uitvinder, als baasje.

Calimero
 
Het kuiken met dat eierdoppie op z'n koppie. Wat had dat beestje toch altijd een irritante stem. Grappig feitje: Calimero verscheen voor het eerst in een wasmiddelreclame en was niet zwart maar erg vuil. Hij zou dan ook door het wasmiddel weer schoon worden.
 
Lees ook de vorige edities van de YouTube-toppers!

Welke programma's horen volgens jou nog meer in dit rijtje
thuis?