Moet je luisteren! Joost Klein lanceert nieuw nummer na Songfestival-drama

Media door Alyssa

Joost Klein, die ons eerder allemaal aan het hakken kreeg op Europapa, heeft zijn eerste nieuwe nummer na het Songfestival-drama uitgebracht. De gloednieuwe track van Joost heeft de naam Luchtballon gekregen. Hoewel de single werd gelanceerd toen de meesten van ons nog in dromenland waren, staat de videoclip op YouTube al op plek 15 in de lijst van trending.

Joost Klein uit zijn gevoel in Luchtballon

In het nieuwe lied Luchtballon laat Joost Klein zijn gevoelens de vrije loop over de overwhelming wereld om zich heen. "Veel te veel prikkels. De ene heeft dit, de ander heeft dat", rapt hij. De lyrics lijken niet alleen te gaan over zijn eigen struggles, maar zouden ook kunnen hinten naar de recente diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. "Ik wil gewoon mijn leven leven. Geef me ff. Ik ben op eenzame hoogte en dat moet je wel beseffen", klinkt het verder in het nieuwe lied.

Hints naar Songfestival-drama in artwork en tekst

Het nummer, dat iets meer dan twee minuten duurt, is een bewerking van het lied Right Here Waiting For You van Richard Marx. Hoewel Joost niet expliciet het Songfestival noemt in zijn teksten, zijn er duidelijke hints naar zijn ervaringen tijdens het evenement. Het artwork van de plaat toont zijn kenmerkende blauwe Songfestival outfit en de bekende 'blauwe vogel' die deel uitmaakte van zijn act in het Zweedse Malmö.

De tekst gaat verder onder het nieuwe nummer van Joost Klein.

Onzekere toekomst na Eurovisie Songfestival

Het incident op het Eurovisie Songfestival, waarbij Joost gediskwalificeerd werd vanwege een 'dreigende beweging' naar een cameravrouw, is nog steeds hot topic. Het politieonderzoek loopt en het is onduidelijk wanneer de zaak voorkomt. Joost zijn advocaat wil ook getuigen in Nederland horen, wat de boel lijkt te vertragen. Toch blijft de advocaat van Joost positief over de uitkomst van het onderzoek. "Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd."

F*ck Eurovision

Joost Klein heeft zelf nog niet veel gezegd over het Songfestival-drama, maar liet tijdens een show in Vancouver wel zijn emoties in de vrije loop. Middenin zijn optreden haalde hij keihard uit naar het Songfestival. Vanaf het podium schreeuwde hij luidkeels "fuck Eurovision" en begon daarna wild te headbangen op de muziek die op de achtergrond speelde. Het publiek ging helemaal los en Joost bewees opnieuw dat hij ook ver over de grens veel fans heeft.

Lees ook: Regisseur Europapa doet boekje open: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'