Forward helix piercing: alles wat je erover wil weten

Mode & trends door Juliët

Ken je de forward helix piercing al? Een stijlvol sieraad die zeker de aandacht trekt. Of je nu al je hele oor onder de versiersels hebt of juist je allereerste piercing wil zetten, de forward helix wil je niet missen. Lees gauw verder en kom erachter waarom deze piercing zo populair is.

Alles wat je wilt weten over de forward helix piercing

Zoals de naam al zegt zit de forward helix piercing in het voorste gedeelte van je oor, net boven je tragus, waar je oor met je hoofd verbonden is. Deze plek biedt een subtiele maar stijlvolle look en is makkelijk te combineren met andere piercings. Of je nu gaat voor een enkele, dubbele of zelfs een driedbubbele helix, je kan het zo gek maken als je wilt. Durf jij uit je comfort zone te stappen?

 

De procedure

Het zetten van de forward helix piercing is vergelijkbaar met andere oorpiercings. Alleen deze piercing zit in het kraakbeen en daardoor kan het iets meer pijn doen. Gelukkig is dit maar van korte duur. De piercer gebruikt een naald om het gaatje te maken en plaatst vervolgens het sieraad naar keuze. Denk aan studs, ringetjes of kleine juweeltjes. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

 

Genezing en nazorg

De nazorg is echt van cruciaal belang om infecties te voorkomen en om natuurlijk ervoor te zorgen dat je piercing mooi geneest. Het genezingsproces duurt gemiddeld drie tot zes maanden. Voor een vlotte genezig kun je de volgnede dingen doen:

  1. Reinig dagelijks: Gebruik zoutoplossing of een speciale piercingreiniger om je piercing schoon te houden.
  2. Vermijd aanraken: Hoe verleidelijk het ook is om je nieuwe piercing aan te raken, probeer dit te vermijden zodat er geen bacteriën erbij komen.
  3. Wees voorzichtig met haar: Pas op met je haarborstel en haarproducten. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Je wilt geen onnodige irritatie veroorzaken. 

Hoe maak je hem schoon?

Het beste is om je piercing schoon te maken met Unicura zeep. Was eerst goed je handen en laat daarna de zeep over de plek glijden. Zorg ervoor dat je het sop wegspoelt. Ook kun je de piercing elke dag even laten weken in een zoutbadje voor vijftien minuten. Als je te maken hebt met lichaamsvloeitstoffen, dan kun je beter één keer in de week met een wattenstaafje het vuil eruit halen.

 

Wel of niet draaien aan een piercing? 

Soms wordt er geadviseerd om aan een piercing te draaien tijdens het schoonmaken. Je zorgt er op deze manier voor dat de piercing niet aan je lichaam vastgroeit. Toch is dit niet de bedoeling. Je haalt hiermee de wond namelijk telkens open. De kans op ontstekingen is daardoor groter. De zoutoplossing alleen doet voldoende werk.