Dick Schoof: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Dick Schoof is met name bekend als topambtenaar, secretaris-generaal ministerie Justitie en Veiligheid, en andere vele diverse functies bij ministeries.

Over Dick Schoof

Volledige naam
Hendrikus Wilhelmus Maria Schoof
Geboortedatum
8 maart 1957 (leeftijd 67 jaar)
Geboorteplaats
Santpoort
Huidige woonplaats
Zoetermeer
Relatiestatus
in een relatie

Achtergrondinformatie

Dick woont in Zoetermeer met zijn vriendin en twee Chinese dochters, die hij heeft geadopteerd met zijn ex-vrouw Yolanda Senf. Hij komt uit een familie met zes zoons en één dochter, hijzelf als een-na-jongste. Je kunt zijn achternaam herkennen vanwege Nico Schoof, de oud-burgemeester van Alphen aan den Rijn, die de rol bekleedde tussen 1997 tot 2008.

Verder was hij tot 2021 jarenlang lid van de politieke partij PvdA.

Jeugd

Schoof werd geboren in Santpoort. Hij verhuisde op 8-jarige leeftijd met zijn familie naar Es, een wijk in Hengelo. Hier heeft hij op school gezeten aan Lyceum De Grundel. Tussen 1975 en 1982 studeerde hij Planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier werd hij lid van studentenroeivereniging Phocas, waar hij ook een jaar voorzitter van bestuur was.

Schoof doet in zijn vrije tijd aan fietsen en hardlopen.

Carrière

Tussen 1982 en 1988 was Schoof beleidsmedewerker Vereniging Nederlandse Gemeenten. Daarna heeft hij 8 jaar diverse functies gehad in het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tussen 1996 en 1999 was hij plaatsvervangend secretaris-generaal ministerie van Justitie. De opeenvolgende 4 jaren werd hij hoofddirecteur Immigratie- en Naturalisatiedienst. Daarna is hij weer geswitcht in diverse functies bij ministeries van Binnenlandse Zaken en J&V, wat hij 10 jaar lang heeft gedaan. Verder heeft Schoof gewerkt als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en als directeur-generaal Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Vanaf 2020 werd hij secretaris-generaal ministerie Justitie en Veiligheid.

In 2024 werd Schoof een kandidaat minister-president van de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB.

Vermogen Dick Schoof

Er is niets bekend over het vermogen van Schoof. Als Minister President zal hij €189.210 per jaar verdienen (2024). Dat is inclusief 8% vakantiegeld en 8,5% eindejaarsuitkering.

Lees ook: Ronald Plasterk: leeftijd, vermogen en biografie

Instagram

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Dick Schoof

Is Schoof getrouwd?

Dick is niet meer getrouwd, maar was gehuwd aan Yolanda Senf. Samen hebben zij twee geadopteerde, Chinese dochters.

Wie is de nieuwe Minister President?

Op 29 mei 2024 maakte Dick bekend in een persconferentie dat hij waarschijnlijk de nieuwe minister-president van Nederland wordt. De vier partijen, PVV, VVD, NSC en BBB, zijn tevreden over de keuze Schoof deze functie te laten vervullen. Er wordt verwacht dat het nieuwe kabinet volledig gevormd is in juli 2024.

Wat verdient Dick Schoof?

Als Minister President zal Dick Schoof €189.210 per jaar verdienen (2024). Dat is inclusief 8% vakantiegeld en 8,5% eindejaarsuitkering.

Wie is de vriendin van Dick Schoof?

Dit is vooralsnog een groot mysterie. Wel is bekend dat zij 2 inmiddels volwassen geadopteerde kinderen samen hebben.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)