Ronald Plasterk: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Ronald Plasterk is met name bekend als voormalig Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van Nederland. Ook was hij voormalig politicus bij Partij van de Arbeid.

Over Ronald Plasterk 

Volledige naam
Ronald Hans Anton Plasterk
Geboortedatum
12 april 1957 (leeftijd 67 jaar)
Geboorteplaats
De Venen, Den Haag
Huidige woonplaats
Amsterdam 
Relatiestatus
gehuwd 

Achtergrondinformatie

Plasterk is een Nederlandse wetenschapper en voormalig politicus. Hij is gepromoveerd tot bioloog, gespecialiseerd in de moleculaire genetica en heeft hier meerdere prijzen voor gewonnen: Grand Prix Scientifique de la Fondation NRJ en Spinozapremie.

De wetenschapper is sinds 1988 getrouwd met Els Beumer, waar hij twee kinderen mee heeft: Wouter en Willem Plasterk. Zijn vrouw Els werkte als begeleidingsdeskundige Jeugdbescherming en Reclassering. Officieel hebben de twee nooit gedatet, ze hebben elkaar via gemeenschappelijke vrienden leren kennen en gingen steeds vaker samen afspreken. Na een paar maanden bleek de match er zo erg in te zitten, dat Ronald haar meteen ten huwelijk vroeg.

Jeugd

Ronald Plasterk werd geboren op 12 april 1957 in De Venen in Den Haag. Hij begon aan het gymnasium aan het Sint-Janscollege en ging biologie studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hier is hij doctoraalexamen cum laude afgestudeerd. Hierna heeft hij in 1980 economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Ronald's vader, Klaus, is door zijn Duitse ouders op 11-jarige leeftijd naar een kostschool gestuurd in Nederland vanwege, vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor is hij dus samen met zijn broer Hans ook in Nederland opgegroeid, maar zagen zij hun ouders 11 jaar later pas terug. In programma Verborgen Verleden gaat Ronald op zoek naar de antwoorden op zijn vragen over hun jeugd.

Carrière

De wetenschapper heeft veel sprongen gemaakt in zijn carrière, te beginnend bij zijn functie als hoogleraar waar hij wetenschappelijk onderzoek voerde en lessen gaf in Moleculaire genetica, Ontwikkelingsgenetica en Novel strategies for succes to therapeutics. Dit deed hij bij verschillende instituten: Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht. Ook heeft hij bij een onderzoekschool van het Nederlandse Kanker Instituut gewerkt als hoogleraar ontwikkelingsgenetica.

Tussen 2007-2010 was hij expraparlementair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Balkenende IV. Hierna werd hij Tweede Kamerlid van de PvdA en minister van Buitenlandse zaken. Daar bleef het niet bij, want tussen 2012-2017 was hij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet Rutte II.

Lees ook: Dilan Yeşilgöz-Zegerius: leeftijd, vermogen en biografie

Vermogen Ronald Plasterk 

Het vermogen van Ronald is onduidelijk. Wel is bekend dat hij zijn eigen biotech-startup Frame Pharmaceuticals heeft verkocht voor 32 miljoen. Als minister bij kabinet-Balkenende IV voor de PvdA verdiende hij €400.000 bruto. Als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt zijn salaris geschat op €900.000. Als Tweede Kamerlid verdiende hij daar nog zo'n €250.000 bij.

Instagram Ronald Plasterk 

Bekend van

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Ronald Plasterk 

Wordt Ronald Plasterk de nieuwe premier van Nederland?

PVV-leider Geert Wilders gaf aan Ronald Plasterk een geschikte minister-president te vinden voor het nieuwe Nederlandse kabinet. Er wordt veel online verspreid over de voormalige policitus, die in zijn weg lijken te staan. Zijn integriteit zou in twijfel zijn getrokken. Om deze reden heeft Plasterk zich officieel teruggetrokken als kandidaat voor premierschap.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (1)