Dennis Schouten: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Dennis Schouten is met name bekend als een Nederlandse verslaggever die tussen 2016 en 2020 werkte bij PowNed. Sinds 2021 staat hij bekend om de online videoserie RoddelPraat, die hij samen host met Jan Roos.

Over Dennis Schouten 

Volledige naam
Dennis Jan Schouten 
Geboortedatum
20 juli 1995 (leeftijd 29 jaar)
Geboorteplaats
Glanerburg
Huidige woonplaats
Enschede
Relatiestatus
vrijgezel

Achtergrondinformatie

Dennis Schouten is een Nederlandse verslaggever en begon in 2014 met zijn eigen YouTube-kanaal GeenCommentaar. Vanuit hier is zijn interesse ontstaan omtrent zijn studie Media, Informatie en Communicatie en later zijn werk bij PowNed.

Hij heeft een mbo-diploma filiaalmanager behaald op het ROC van Twente in Hengelo. Daarna begon hij aan de studie Media, Informatie en Communicatie aan Saxion Hogescholen in Enschede, waar hij in 2016 mee is gestopt om te gaan werken bij PowNed. Momenteel woont hij in een penthouse op één van de mooiste woontorens in Enschede.

Jeugd

Dennis Schouten werd geboren op 20 juli 1995 in Glanerburg dichtbij Enschede. Hij heeft een zus genaamd Celine en heeft zelf een moeilijke jeugd gehad, gevuld met vele therapiesessies, onterechte diagnoses, de Kinderbescherming en een scheiding van zijn ouders.

Rond zijn 10e ging hij naar een jeugdpsycholoog en uiteindelijk kreeg hij de diagnose voor PDD-NOS, een niet-gespecificeerde vorm van autisme. Vanwege onder andere zijn persoonlijkheidsontwikkeling werd hij naar een speciaal onderwijs gestuurd. Hij kwam terecht in een klas met gehandicapte kinderen en dit vond hij naar eigen zeggen beledigend. Na jarenlang ADHD-remmers te hebben gebruikt, bleek dat de stoffen daarin de groei en ontwikkeling van jonge mensen kunnen remmen. Hij denkt dat dit invloed heeft gehad op zijn gevoel om geluk te ervaren en voelde zich steeds vaker somber. Dit zou een aanleiding kunnen zijn naar de euthanasiewens die hij openbaarlijk heeft gedeeld in 2023. Hij vertelt meer over zijn jeugd in zijn biografie ‘Dennis Beschadigd Op Weg Naar De Dood’. Er wordt gedacht dat Dennis' moeder Ingrid het Münchhausen-by-proxysyndroom heeft, waarbij een ouder een kind opzettelijk ziek maakt.

In 2017 kreeg Dennis een relatie met Nederlands model, Lotte van der Zee, maar helaas is zij in 2019 op 20 jarige leeftijd plotselingoverleden aan een hartstilstand.

Carrière

Dennis heeft van 2016 tot 2020 gewerkt als verslaggever bij PowNed, een omroepvereniging die bekend staat om zijn ongefilterde programma's in radio en tv. In 2020 begon hij met RoddelPraat met Jan Roos, een online videoserie over roddels omtrent Nederlandse showbizz.

Vanwege zijn opkomende bekendheid maakte hij verschijningen in diverse tv-programma's zoals De slechtste chauffeur van Nederland (2019), Onrecht! (2019) en Expeditie Robinson (2021).

Vermogen Dennis Schouten 

Het vermogen van Dennis Schouten is onbekend. Wel heeft hij zelf bekend gemaakt €5.600,- bruto per maand te hebben verdiend bij PowNed.

Lees ook: Mark Baanders: leeftijd, vermogen en biografie

Instagram Dennis Schouten 

Bekend van

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Dennis Schouten 

Wat is er met Dennis Schouten aan de hand?

Dennis maakte in zijn eigen online videoserie RoddelPraat bekend dat hij al enkele jaren geen plezier meer heeft in het leven. Zijn euthanasiewens is openbaar gemaakt, maar hij wil nog even in leven blijven voor zijn zusje Celine.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)