Wow! Zoveel calorieën zou je verbranden tijdens het kijken van een horrorfilm

Vrije tijd door Anne-Fleur

Fan van horrorfilms, je bent het of je bent het niet. Voor de horror lovers onder ons hebben we goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat je een heel aantal calorieën verbrandt tijdens het kijken van zo'n enge film. Pak de popcorn er maar bij: zoveel calorieën zou je verbranden tijdens het kijken van een horrorfilm.

Lees ook: 3 films die je anders naar het leven laten kijken

Calorieën verbranden met horrorfilms

Wie had gedacht dat calorieën verbranden zo makkelijk zou zijn? Uit onderzoek van de universiteit van Westminster is gebleken dat je heel wat calorietjes verbrandt wanneer je een horrorfilm kijkt. Het aantal zou per film gemiddeld rond de 133 kcal liggen. Wow!

Onderzoek

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ging dit onderzoek dan in z'n werk? Tijdens het experiment werden er tien films aan proefpersonen getoond. Daaruit bleek dat alle harten sneller gingen kloppen. Hoofdonderzoeker Richard Mackenzie zegt hierover: "Als dat gebeurt, wordt het bloed sneller door het lichaam gepompt, waardoor het lichaam een adrenalinestoot ervaart". Deze adrenaline zorgt ervoor dat je minder eetlust hebt én dat eten sneller wordt verteerd. Leg die popcorn maar weer weg dan... Anyway, uiteindelijk zorgt de film in horror genre er dus voor dat je calorieën verbrandt.

We weten nu dat je per film zo'n 133 kcal verbrandt, maar in het onderzoek van de universiteit van Westminster is ook onderzocht hoeveel calorieën je bij diverse horrorfilms verbrandt. De proefpersonen verbrandden tijdens het zien van The Shining namelijk een stuk meer: maar liefst 184 kcal. Dit kun je vergelijken met een half uurtje wandelen!

Lijst met horrorfilms

Benieuwd naar de rest van de films en hoeveel calorieën ze verbranden? Hieronder hebben we een top tien lijstje gemaakt. Welke ga jij vanavond kijken?

  1. The Shining - 184 kcal
  2. Jaws - 161 kcal
  3. The Exorcist - 158 kcal
  4. Alien - 152 kcal
  5. Saw - 133 kcal
  6. A Nightmare on Elm Street - 118 kcal
  7. Paranormal Activity - 111 kcal
  8. The Blair Witch Project - 105 kcal
  9. The Texas Chain Saw Massacre - 107 kcal
  10. [REC] - 101 kcal

Lees ook: Dit zijn de beste romcoms voor een avondje thuis