Durf je? De 10 engste horrorfilms op Netflix en Videoland

Media door Daniëlle

Bij Halloween hoort natuurlijk een goede en vooral enge film. Als we het hebben over horrorfilms lijkt het lijstje soms eindeloos, maar er zitten vaak maar een paar échte enge horrorfilms tussen. Gelukkig zijn er op Netflix en Videoland genoeg pareltjes te vinden waarbij je lekker op het puntje van je stoel zit. 

engste horrorfilms netflix videoland

Lees ook: Zin in een goede film? 5 verborgen pareltjes op Videoland

1. The Conjuring

Wanneer de familie Perron in 1971 in een huis in Rhode Island intrekt, blijven er maar vreemde dingen gebeuren. Wat begon met kleine voorgevalletjes, wordt al snel erg verdacht. Als Carolyn, de moeder van het gezin, een kijkje neemt in de geschiedenis van het huis in Harrisville, blijkt dat er rondom het huis veel vreemde sterfgevallen zijn plaatsgevonden. Steeds meer vreemde dingen gebeuren en de familie begint zich af te vragen of het misschien iets heeft te maken met de geschiedenis van het huis... Deze spannende horrorfilm is te vinden op Netflix. En mocht je na de eerste film nog zin hebben in meer horror, dan staat inmiddels ook deel twee voor je klaar.

2. The Cabin in The Woods

Een aantal vrienden vieren hun vakantie in een afgelegen huisje maar hebben geen idee dat ze deel uitmaken van een groot project dat wordt bestuurd door een groep die alles wat daar gebeurd in handen heeft. Wanneer de groep erachter komt dat er iets niet klopt, moeten ze hun eigen hachje redden. The Cabin in The Woods is te zien op Videoland.

3. Midsommar

Deze horrorfilm wil je alleen al checken, omdat het meerdere prijzen en nominaties in de wacht sleepte. Midsommar lijkt op een schattige indiefilm, maar schijn bedriegt. De film speelt zich af in een zonnig Zweden en gaat over een groep jonge, Amerikaanse hippies. Ze zijn afgereisd naar Zweden om een zomer vol liefde en seks te beleven, maar natuurlijk verloopt dit helemaal anders. Het wordt niet alleen een nachtmerrie voor de hoofdpersonages, maar ook voor jou als kijker. Je kunt de film streamen op Videoland.

 

4. The Autopsy of Jane Doe

Vader en zoon Tommy en Austin Tillen krijgen de opdracht om het lichaam van een onbekende vrouw te onderzoeken die levenloos in haar kelder is gevonden. Omdat ze niet geindentificeerd is, er geen vingerafdrukken zijn en de vrouw op een brute manier is vermoord noemen ze haar voorlopig 'Jane Doe'. Van buiten ziet het lichaam er nog prima intact uit, maar vanbinnen is Jane ontzettend toegetakeld. Hoe verder de vader en zoon onderzoeken wat er met Jane Doe gebeurd kan zijn, hoe gekker het wordt. Deze spannende film is te zien op Videoland.

 

5. Hereditary

Na de dood van de mysterieuze grootmoeder van de familie Graham, gebeuren er rare dingen. Vooral het tienermeisje Charlie Graham wordt zwaar getroffen door de bovennatuurlijke krachten in en rondom het huis. De moeder, Annie (gespeeld door Toni Collette), is gedwongen een duister pad te betreden om haar en haar familie te verlossen van het kwaad. Deze horrorfilm is te zien op Videoland.

6. Escape Room

De psychologische thriller Escape Room is momenteel trending op Netflix. Het gaat over zes totale vreemden, die een uitnodiging krijgen voor een - verrassing - escape room. Ze gaan hier allemaal op in, maar hadden dit achteraf beter niet kunnen doen. De verschillende kamers laten namelijk hun grootste angst zien. Ze moeten hun gezonde verstand gebruiken om te ontsnappen uit de mysterieuze, dodelijke kamers.

7. It Chapter Two

De remake van It uit 2017 trok al veel kijkers en in 2019 keerde de angstaanjagende clown Pennywise terug. Het vervolg speelt zich 27 jaar later af. De jeugdvrienden zijn inmiddels allemaal hun eigen weg gegaan. Maar dan verdwijnen er mensen uit het stadje Derry, in Maine, en roept Mike Hanlon iedereen terug. De herenigde Losers Club moeten hun diepste angsten overwinnen om de gedaanteverwisselende Pennywise te vernietigen, die krachtiger is dan ooit. Sinds dit jaar is de film It Chapter Two te streamen op Netflix.

8. The Prodigy

In The Prodigy speelt Taylor Schilling, ook wel bekend van Orange Is The New Black, een bezorgde moeder. Wanneer een aantal onverklaarbare dingen gebeuren, vraagt de moeder zich af wat er mis is met haar zoon Miles. Dan ontdekt ze inderdaad een mogelijk bovennatuurlijke bedreiging. Als je fan bent van films met enge kinderen, dan moet je deze zeker streamen op Videoland.

9. Before I Wake

Een andere film over een eng kindje is Before I Wake, te zien op Videoland. Wanneer het stel Jessie en Mark hun nieuwe pleegkindje Cody in huis nemen, ontdekken ze al gauw dat hij een wel heel speciale gave bezit. Het lieve jongetje blijkt doodsbang te zijn om in slaap te vallen. Waarom? Cody’s dromen hebben de kracht om werkelijkheid te worden. De ouders gaan op onderzoek uit. Alleen wanneer blijkt dat zijn nachtmerries ook dodelijk kunnen zijn, moeten Jessie en Mark dringend ingrijpen.

10. Aftermath

In de film nieuwe horrorfilm Aftermath zien we actrice Ashley Greene, bekend als vampier Alice uit de Twilight Saga. In deze film zien we een jong, getrouwd koppel struggelen. Ze dreigen uit elkaar te gaan, maar krijgen dan een aanbod voor een prachtig huis. Om hun huwelijk te redden, gaan ze erop in. Alleen blijkt het huis vervolgens een nogal duister verleden te verbergen… Je kunt de film kijken op Netflix.

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe serie? 8 onontdekte pareltjes op Netflix