Zit je telefoon vol? Dit zijn de onverwachte manieren waarop je ruimte kunt vrijmaken

Vrije tijd door Maya Luz

Een volle telefoonopslag hebben is vervelend. Je kan hierdoor tegen problemen aanlopen zoals je telefoon niet meer kunnen updaten. Wil jij jouw opslag eens even goed opschonen? Dit zijn de meest onverwachte manieren om dit te doen.

Lees ook: Met deze handige methode bespaar je geld in de supermarkt

Je kijkgeschiedenis op TikTok

TikTok is een app die veel ruimte inneemt. En naarmate je de app meer gebruikt, hoe meer data het opslaat. De app houdt zelfs je kijkgeschiedenis bij en deze kun jij gewoon inzien. Je kijkgeschiedenis verwijderen kan enorm veel ruimte vrijmaken. Wij raden dus zeker aan om dit eens in de zoveel tijd te doen. Ga in de app naar je Instellingen op je telefoon en klik vervolgens op 'kijkgeschiedenis'. Hier krijg je vervolgens de optie om de volledige geschiedenis te selecteren en te verwijderen.

Apps verwijderen en herdownloaden

Naast TikToks zijn er een hoop andere apps die veel ruimte in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook. Deze app moet veel data opslaan om goed te blijven werken. Denk aan tekst, foto's en video's. Om ruimte vrij te maken kun je de app verwijderen en vervolgens weer downloaden. Zodra je weer bent ingelogd, werkt de app weer zoals voorheen. Alleen nu is al die extra opslagruimte weer vrij!

Verwijder je zoekgeschiedenis in je webbrowser

Je zoekgeschiedenis verwijderen lijkt ons altijd wel verstandig om eens in de zoveel tijd te doen. Zo voorkom je niet alleen dat anderen per ongeluk kunnen zien dat je vijf keer de spelling van hetzelfde woord hebt opgezocht, maar ook dat je telefoon onnodig vol komt te zitten. Ga op je IPhone naar je instellingen en ga vervolgens naar de browser die je gebruikt, Safari bijvoorbeeld. Hier kun je je volledige geschiedenis verwijderen.

Laat sms'jes automatisch verwijderen

Sms'en doen we tegenwoordig niet super veel meer. We gebruiken tegenwoordig natuurlijk vooral Whatsapp. Maar de app heb je nog wel nodig. Hier ontvang je bijvoorbeeld verificatiecodes of updates over pakketjes die je hebt besteld. Deze sms'jes kunnen zich op gaan stapelen en veel meer ruimte innemen dan je zou denken. Om dit te voorkomen kun je bij je Instellingen instellen dat je berichten na een bepaalde tijd worden verwijderd. Je selecteert dan bij de instellingen hoe lang je wil dat berichten worden bewaard. Je kan dan kiezen uit voor altijd, een jaar of dertig dagen. Kies voor dertig dagen om je opslagruimte regelmatig op te schonen.

'Offload' je apps

Heb je apps die je niet wil verwijderen? Kies er dan voor dat je telefoon ze 'offload' als je ze niet gebruikt. Hierdoor blijven ze gewoon op je beginscherm staan, maar nemen ze geen ruimte meer in. Je kunt ze dan gemakkelijk opnieuw downloaden wanneer je ze weer nodig hebt. Maar in de tussentijd nemen ze geen onnodige ruimte in. Zorg er hierbij wel voor dat belangrijke apps niet verwijderd worden. Straks mis je bijvoorbeeld een Klarna betaling.