Woon je samen met je partner? Houd hierom een wekelijkse huismeeting samen

Relaties door Maya Luz

Samenwonen met je partner is natuurlijk superleuk. Maar er komen ook veel serieuze zaken bij kijken. Om deze reden is het goed om een wekelijkse huismeeting te organiseren met je partner. Dit is waarom dit zo goed is voor jullie relatie.

Lees ook: Wat vinden we van leeftijdsverschillen in relaties?

Waarom je een wekelijkse huismeeting zou moeten inplannen

In de vroege fasen van een relatie is er veel ruimte voor romantiek. Jullie gaan samen op dates, gaan misschien weleens een weekendje weg en spenderen veel quality time met elkaar. Naarmate de relatie vordert, is het af en toe ook nodig om de wat serieuzere zaken te bespreken. Zeker als je samenwoont komen er veel serieuze zaken bij jullie relatie kijken. Denk aan rekeningen, belastingen, huishoudelijke zaken en ga zo nog maar even door. Doordat dit soort onderwerpen erg belangrijk zijn, kunnen ze veel ruimte innemen binnen jullie relatie. Jullie bespreken deze zaken regelmatig, ook tijdens dates en andere vormen van quality time. Het is soms nodig, maar ook erg zonde van de leuke momenten die hierdoor verloren gaan. Hebben jij en je partner last van dit fenomeen? Dan is het misschien een goed idee om een wekelijkse huismeeting in te plannen. Dit is een vast moment waarop jullie even gaan zitten met elkaar en de tijd nemen om de serieuze zaken te bespreken. Soms zal deze meeting wat langer duren en soms wat korter. Dit geeft jullie de mogelijkheid om tijdens quality time echt met elkaar bezig te zijn. Praten over de huizenmarkt en de gasprijzen doen jullie tijdens de huismeeting. Dit moment gaat enkel en alleen over jullie tweetjes.

Hoe plan je een wekelijkse huismeeting?

De eerste stap van het plannen van een huismeeting is bepalen wanneer jullie het beste hiervoor kunnen gaan zitten. Plan de meeting op momenten waarop jullie zo min mogelijk stress ervaren. Doe dit dus bijvoorbeeld niet direct na een lange werkdag of vlak voor een belangrijke meeting op werk. Vervolgens kunnen jullie nadenken over wat jullie kunnen bespreken. Denk aan dingen die nu aan de orde zijn, zoals het feit dat de kat naar de dierenarts moet of de boodschappen die deze week gehaald moeten worden. Bespreek ook dingen die invloed hebben op jullie relatie. Denk hierbij aan een huis kopen of de beslissing om aan kinderen te beginnen of niet. Het idee achter de meeting is om problemen te bespreken en om samen te brainstormen over oplossingen. Dit hoeft geen heftige discussie te worden, maar eerder een constructief gesprek. Vier achteraf ook de kleine overwinningen die uit het gesprek zijn voortgekomen. Ga bijvoorbeeld samen een filmpje kijken met een glas wijn erbij. Jullie hebben het verdiend!