Waxinelichtjes langer gebruiken? Dat kan met déze tip

Wonen door Anne-Fleur

Het branden van waxinelichtjes is super schattig en gezellig, maar verrek, die dingen gaan helemaal niet lang mee. Gebruik je deze kaarsjes vaak, dan kan het uiteindelijk nog best een duur grapje worden. Maar, met déze tip gaan je waxinelichtjes een stuk langer mee. Lees gauw verder.

Lees ook: Deze geurkaars past het best bij jouw sterrenbeeld

Waxinelichtjes langer gebruiken

Verschillende waxinelichtjes hebben verschillende branduren. De een gaat nu eenmaal langer mee dan de ander. Op zich is er niets mis met de originele branduren, maar het kan soms wel vervelend zijn als een kaars niet eens een hele avond mee gaat. Je blijft aan de gang zo!

Handige tip

Gelukkig is er een hele handige (en makkelijke) oplossing voor dit probleem. En die staat zelfs al in je keuken! Geen extra kosten en je hebt veel langer de plezier van zo'n heerlijk waxinelichtje. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je waxinelichtjes ongeveer twee uur in de vriezer te leggen. Het is de bedoeling dat ze helemaal bevroren zijn wanneer je ze er uithaalt om te gebruiken.

Waarom werkt dit?

Snap je nog niet helemaal hoe dit in elkaar zit? We leggen het je uit. Was heeft een smeltpunt tussen de 50 en 80 graden celsius. Als de kaars dus helemaal bevroren is, duurt het veel langer voordat het dit temperatuur bereikt, smelt en opbrandt. Met een bevroren waxinelichtje kun je er wel een uur langer mee doen! Hup, leg die zak kaarsjes maar gauw in de vriezer.

Kaarsjes branden ongezond?

We schreven er eerder al eens over: het branden van kaarsen zou niet goed voor je zijn. Maar, het hoeft ook niet per se ongezond te zijn. Wel ligt het aan de hoeveelheid, hoe vaak ze branden, van welk materiaal ze zijn en of er goed geventileerd wordt in huis. Vooral de ventilatie is belangrijk: het verdeelt het aantal roetdeeltjes beter door de ruimte, waardoor je minder gezondheidsrisico's oploopt. Lees er hier meer over!